Reacția premierului Cioloș, după anunțul Casei Regale a României

Publicat: 02 03. 2016, 23:27
Actualizat: 03 03. 2016, 11:57

”Sunt profund îngrijorat de veștile legate de starea de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai I. În aceste momente dificile, îi transmit un gând bun, de optimism și sănătate. Îi doresc să îi dea Dumnezeu putere, energie și să-l sprijine cu iubire, așa cum Majestatea Sa a dăruit iubire, speranță și a sprijinit poporul său de-a lungul deceniilor”, a scris, miercuri seara, șeful Executivului pe pagina sa de Facebook.

Regele Mihai I este grav bolnav și din acest motiv reprezentanții Casei Regale a României au anunțat miercuri că regele se va retrage din viața publică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: ”carcinomepidermoid metastazant” și ”leucemie cronică”.

Regele a transmis următorul mesaj: „În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continuie menirea și să prezinte sfatul său custodelului coroanei. Consiliul Regal rămâne la dispoziția custodelui coroanei”.