REFERENDUM 2012. Băsescu: USL să observe că a pierdut 10% din voturi, îi pot fi partener dacă a înțeles lecția

Publicat: 30 07. 2012, 11:42
Actualizat: 30 07. 2012, 14:48

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică noaptea, după REFERENDUM 2012, la sediul de campanie, că USL trebuie să observe că a pierdut 10% din capitalul politic câștigat la locale, iar el le poate fi un partener liderilor USL, dacă aceștia înțeleg „lecția pe care le-au dat-o românii”.

„Primul semnal l-au dat astăzi românii și i-aș ruga pe liderii USL să pună mâna pe creion și hârtie. Față de acel 49% pe care l-au obținut la alegerile locale, astăzi trebuie să constate, desigur cu neplăcere, că au rămas cu 38-39%. Au pierdut cam 10% din voturile pe care le-au avut la locale”, a declarat Băsescu.

În același timp, președintele suspendat a precizat că USL poate avea un partener în el.

„Cred că dacă vor ieși din țipete demagogice, din minciună și vor intra în dorința de a consolida în continuare statul român, de a repara ce au stricat, de a schimba fața hidoasă pe care au arătat-o democrației, dacă se vor decide să respecte Constituția, legile țării și nu își vor mai permite să lovească instituțiile statului de drept, îmi mine vor avea un partener”, a explicat Băsescu.

De asemenea, el le-a adresat o rugăminte publică liderilor USL pentru a înțelege „lecția pe care le-au dat-o românii”.

„Îi rog public să înțeleagă că nimeni nu acceptă o Românie așa cum ei ar fi vrut să o croiască, cu acapararea puterii, cu punerea justiției sub control, cu dispreț față de Constituție, cu blocarea instituțiilor statului prin OUG neconstituționale. Dacă au înțeles lecția pe care le-au dat-o românii, pot să-mi fie parteneri. Dacă n-au înțeles-o, îi previn de pe acum că a persevera în ce au făcut în perioada de când au ajuns la putere înseamnă lovituri continue date României”, a mai susținut Băsescu.