Regionalizarea „din sertarele de la Cotroceni”. Ce i-ar reproșa Băsescu lui Dragnea

Redactor:
Anca Simina
Regionalizarea „din sertarele de la Cotroceni”. Ce i-ar reproșa Băsescu lui Dragnea
Proiectul de regionalizare al lui Liviu Dragnea "a început prost", cosnideră președintele Traian Băsescu care a povestit că păstrează încă "în sertarele de la Cotroceni" varianta unei împărțiri în 12-14 regiuni pe care o discutase cu Emil Boc și pe care fostul prim-ministru intenționa să o treacă prin asumarea răspunderii în fața parlamentului.

Proiectul de regionalizare al lui Liviu Dragnea „a început prost”, cosnideră președintele Traian Băsescu care a povestit că păstrează încă „în sertarele de la Cotroceni” varianta unei împărțiri în „12 sau 14 regiuni” pe care o discutase cu Emil Boc și pe care fostul prim-ministru intenționa să o treacă prin asumarea răspunderii în fața parlamentului.

„După mine a început prost. A început cu numirile. Nu poți să spui „asta-i legea, ăsta-i guvernatorul și de mâine avem regiune”. În primul rând trebuie să comasezi și să electronizezi arhivele”, a criticat Traian Băsescu, într-un interviu la Digi 24, modul cum actualul guvern a pus până acum problemaa regionalizării.

În acest context, președintele a relatat ce plănuia cu Emil Boc. „Eu vă spun cum o proiectasem dacă nu se întâmpla încercarea de a forța asumarea cu legea sănătății. Era cu 12 regiuni. 12 sau 14 regiuni. În niciuna nu era creat Ținutul Secuiesc. Se viza o asumare de răspundere care să creeze cadrul legal ca timp de patru ani să se creeze infrastructura  pentru viitoarele regiuni. Sunt niște costuri și niște infrastructuri  de comunicații foarte importante”, a adăugat șeful statului.

Proiectul a fost însă amânat pentru că, nefiind individuaalizat Ținutul Secuiesc, „UDMR era împotrivă și riscam căderea Guvernului fără să respire”, a explicat Băsescu. Ulterior, guvernul Boc nu a mai avut ocazia să își asume răspunderea, fiind înlocuit de cabinetul Ungureanu.

 

 

Inchide