REMANIERE GUVERNAMENTALĂ. PSD insistă pentru un schimb de ministere, PNL nu a fost informat

Publicat: 02 10. 2012, 16:44
Actualizat: 16 08. 2014, 14:31

Liderii PSD vor să propună astăzi celor de la PNL un schimb de ministere, liberalii urmând să nominalizeze un ministru la Sănătate, post rămas vacant după demisia lui Vasile Cepoi, dar să cedeze ministerul Muncii sau ministerul Transporturilor social-democraților.

Decizia urmează să fie luată în această seară după ce liderii USL se vor întâlni într-o ședință pentru a stabili dacă se face remanierea. Liberalii s-au arătat deranjați de faptul că cei din PSD au început să pună o presiune mediatică pe ei pentru a accepta schimbul de ministere. „Este o manipulare, nu știm nimic”, au declarat pentru gândul unul dintre liderii PNL.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că până la această oră nu s-a discutat în cadrul USL despre o remaniere guvernamentală și că așteaptă propunerile premierului la ședința USL. „Sunt informații, nu sunt discuții. Vom avea o întrunire diseară și este posibil ca acolo să apară astfel de discuții, însă până acum nu a existat niciun fel de discuții despre o remaniere. Nu cunosc bucătăria, viața de familie a guvernului, ceea ce știu e că prin plecarea domnului Cepoi, s-a vacantat locul de la sănătate care a fost ocupat de domnul premier și cred că formula aceasta este una acoperitoare pentru perioada totuși scurtă”, a spus Antonescu.

Cei din PSD susțin însă că rocada este necesară deoarece Raed Arafat a refuzat să preia ministerului Sănătății, iar interimatul lui Victor Ponta în fruntea acestui minister nu poate dura până la alegerile parlamentare programate pentru 9 decembrie. Cum ministerul Sănătății aparține potrivit algoritmului din USL celor de la PSD, aceștia doresc să-l cedeze liberalilor în schimbul Ministerului Muncii sau al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale până pe 9 decembrie.