Remaniere vs. Restructurare. Răspunsul premierului: Vom face evaluare pe fiecare minister, după vom decide

Publicat: 29 06. 2019, 18:23

„În primul rând trebuie să facem două nominalizări, una pentru vicepremier pentru parteneriate strategice și una pentru vicepremier pe probleme economice și financiare. Începând de săptămâna viitoare vom face evaluare pe fiecare minister în parte a îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare, deci în ultima ședință de guvern le-am solicitat membrilor acest lucru. După ce vom avea această evaluare pentru că am spus, nu vreau să fac remaniere referitoare la persoane, ci la activitatea pe care au desfășurat-o, vom vedea dacă vom face remaniere sau putem lua în calcul și o restructurare”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul a precizat că o eventuală restructurare se va referi la ministere, nu la persoane.

„O restructurare care cum am spus să nu se refere la persoane, poate la un număr mai redus de ministere, dar acest lucru foarte bine argumentat, nu luat la voia întâmplări așa cum am văzut la alte partide. Dacă vorbim de remaniere, vom merge cu propunerile către președinte, dacă vorbim de restructurare atunci este clar că trebuie să mergem la votul în Parlament”, a completat Viorica Dăncilă.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că decizia referitoare la evaluarea ministerelor o va lua coaliția de guvernare.