Revolta lui Emil Boc: Cum să-și permită un ministru sau un prim-ministru să spună că nu ne interesează Schengen?

Publicat: 02 03. 2013, 19:05
Actualizat: 04 07. 2013, 16:48

Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Brașov, că ministrul de Externe Titus Corlățean și premierul Victor Ponta că „se cred stăpânii țării” și administrează România „ca pe propria moșie”, adăugând: „Cum să-și permită un ministru sau un prim-ministru să spună că nu ne interesează Schengen?”

„Uitați-vă la declarația lui Corlățean de ieri. Păi oamenii ăștia se cred stăpânii țării. Administrează România ca pe propria moșie. Cum să-și permită un ministru sau un prim ministru să spună că nu ne interesează Schengen? Ce, e proprietatea domnului Ponta sau a domnului Corlățean intrarea României în Schengen? Acesta nu este un moft al Guvernului, e un drept al românilor pentru care au făcut multe sacrificii ținând cont că aderarea la Uniunea Europeană aduce și unele sacrificii, cum ar fi prețul la carburanți, liberalizarea prețului la gaze, iar când ai un drept cum este intrarea în spațiul Schengen să spui că nu mă interesează. Pentru un asemenea gest orice politician ar trebui să dea socoteală foarte serios”, a spus Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a însoțit-o, sâmbătă după-amiază, la Brașov, pe Elena Udrea, care le-a prezentat colegilor din organizația județeană a PDL Brașov moțiunea cu care candidează la funcția de președinte al PDL.

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta „credibilitatea procesului”, iar țara noastră ar putea să nu mai fie interesată și doar să aștepte o invitație de la UE.

Premierul Victor Ponta a precizat, sâmbătă, că Titus Corlățean a exprimat poziția Guvernului, în timp ce președintele Traian Băsescu s-a delimitat de afirmațiile ministrului de Externe.