Robert Negoiță, suspendat șase luni din PSD. Șerban Nicolae ar putea fi schimbat din funcția de lider al senatorilor partidului – surse

Publicat: 03 07. 2019, 21:14

Sursele citate au adăugat că a existat o hotărâre și pentru schimbarea lui Șerban Nicolae ca lider al senatorilor PSD.

Șerban Nicolae a fost contracadidat al premierul Viorica Dăncilă la șefia PSD. Totodată acesta a anunțat că senatorii social-democrați nu îi sprijină candidatura lui Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deși premierul anunțase anterior că PSD-ALDE au decis în coaliție să îl susținută pe Isărescu.

Dăncilă fusese invitată la discuțiile grupurilor parlamentare ale PSD pe tema susținerii lui Mugur Isăresc, însă aceasta nu ajuns. Ulterior ea a spus că nu a fost anunțată de o întâlnire miercuri cu senatorii la Parlament, pentru a discuta despre susținerea lui Mugur Isărescu ca guvernator al BNR. Premierul a precizat că a fost o inadvertență și că nu vrea să acuze pe nimeni.

În ceea ce îl privește pe Robert Negoiță acesta a criticat în mai multe rânduri premierul și Guvernul, acuzând că administrațiile locale au probleme financiare din cauza Executivului. Și primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit, recent, despre un faliment nedeclarat al instituției pe care o conduce.

În urma negocierilor dintre edili și ministrul de Finanțe și premierul Viorica Dăncilă, Executivul s-a anagjat să dea banii prinarilor la următoarea rectificare bugetară.