România nu este deloc într-o situație de invidiat, titrează presa germană

Redactor:
Enache Iuliana Daniela
Redactor:
Laura Holban
România nu este deloc într-o situație de invidiat, titrează presa germană
Presa germană comentează pe larg situația din România, insistând asupra corupției clasei politice, a dezamăgirii cetățenilor și a măsurilor de austeritate dure luate de Guvernul Boc și subliniind că "România nu este deloc într-o situație de invidiat", relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.

Presa germană comentează pe larg situația din România, insistând asupra corupției clasei politice, a dezamăgirii cetățenilor și a măsurilor de austeritate dure luate de Guvernul Boc și subliniind că „România nu este deloc într-o situație de invidiat”, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.

„România nu este deloc într-o situație de invidiat. Criza economică, iarna extremă și incapacitatea politicienilor de a ajunge la un consens democratic pun la grea încercare țara”, apreciază Sueddeutsche Zeitung într-un comentariu intitulat „Încremenire la București”. O dovadă a dezamăgirii cetățenilor este și regresul demografic, în ultimii zece ani populația României ajungând de la 21,6 milioane la doar 19 milioane de locuitori, una din consecințe fiind emigrarea masivă.

Cotidianul din Munchen enumeră, de asemenea, cauzele care generează actuala stare de spirit din România și anume reformele economice atât de necesare dar care încă se lasă așteptate, eșecul reformei în domeniul sănătății, carențele sistemului judiciar. „Problema principală o constituie însă sistemul politic”, adaugă Sueddeutsche Zeitung.

„Niciunul dintre marile partide, nici conservatorii aflați la guvernare și nici social-democrații sau liberalii din opoziție” nu oferă impulsuri de înnoire de care țara are nevoie. Tot astfel, lipsesc oamenii politici care să fie „mai presus de gâlceava cotidiană și luptele pentru influență, funcții și avantaje financiare”.

Frankfurter Allgemeine Zeitung consideră, de asemenea, că demisia premierului Emil Boc este o „consecință a protestelor din ultima vreme față de politica de austeriate a Guvernului. Înainte de toate, însă, demisia este o victorie a vechii gărzi a partidului de guvernământ, neepurată de personaje corupte”. Cotidianul german pledează pentru continuarea cursului de reforme promovat de guvernul Boc. „România nu are nevoie de nimic mai mult decât de o continuitate politică. Dar tocmai aceasta este din nou în pericol”, adaugă publicația.
Taz din Berlin constată, la rândul său, că „politica dură de economii a dus la o scădere a încrederii în democrație” și că „România nu este un caz singular”. În România, notează cotidianul berlinez, „lipsa de încredere a oamenilor în aparatul de stat, în partide și democrație, în general, a atins un nivel record”.

În timp ce revista Der Spiegel prezintă un portret al premierului desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, la Viena, Die Presse, avertizează că „actuala criză de la București ar putea avea urmări și pentru președintele Traian Băsescu, a cărui popularitate este în scădere”. Același cotidian vienez publică în ediția sa online un interviu cu liderul PSD, Victor Ponta, care pledează pentru un „guvern de tehnocrați” capabil să „asigure stabilitatea politică a țării” și pentru organizarea de alegeri anticipate în iunie. „Și noi vrem să menținem cursul de austeritate, dar nu vrem doar să facem economii, ci și să impulsionăm creșterea economică”, a declarat Ponta.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
SONDAJ. Topul politicienilor în care au încredere românii. Klaus Iohannis și Emil Boc, pe primele...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide