ROȘIA MONTANĂ. Surse USL: Ministrul Mediului nu va da niciun aviz până la finele anului

Publicat: 04 05. 2012, 16:51
Actualizat: 24 05. 2012, 00:58

Surse din USL au declarat că Ministerul Mediului nu va da până la finele anului niciun aviz legat de Roșia Montană. Ministrul nominalizat pentru Mediu, Rovana Plumb, și-a informat colegii că nu va da avizele necesare începerii proiectului minier de la Roșia Montana.

„Având în vedere preocuparea publică privind cazul Roșia Montană, Guvernul va reanaliza în mod transparent și pe bază de dialog deschis și democratic situația existentă astfel încât deciziile să fie în acord cu interesul național, protecția mediului și legislația europeană”, se arată în programul de guvernare depus la Parlament de USL.

La învestirea fostului ministru al Mediului, președintele Traian Băsescu le-a cerut guvernanților să ia o decizie rapidă în cazul Roșia Montana. „Dacă România nu vrea să exploateze aurul de la Roșia Montana, să comunicăm partenerilor și să închidem subiectul”, a spus președintele Băsescu, care a avut mai multe intervenții publice în favoarea acestui proiect minier. El a precizat de fiecare dată că proiectul ar genera locuri de muncă în zonă.