Rovana Plumb: Nominalizarea șefului SIE nu e o problemă a coaliției; PSD decide la Biroul Permanent

Publicat: 25 06. 2015, 14:55

„Numirea șefului SIE, pentru a fi foarte clari în acest sens, nu este o problemă a coaliției, a guvernării. PSD va decide, luni, dupa cum a anunțat și Victor Ponta, în cadrul reuniunii Biroului Permanent, care va fi poziția sa față de nominalizarea făcută de președinte. Lucrurile sunt însa clare – această nominalizare a fost făcută pripit și fără consultări firești”, a declarat Rovana Plumb.

Ea a mai precizat că pentru PSD prioritatea este guvernarea și nu „jocurile de putere ale unora sau altora”. Victor Ponta a delegat-o pe Rovana Plumb, care este președintele Consiliului Național al PSD, și ca președintă interimară a PSD. 

PSD nu poate vota în favoarea numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE în condițiile în care președintele Klaus Iohannis nu a consultat pe nimeni din partea acestui partid, încălcându-și, necinstit, cuvântul dat în acest sens, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, a anunțat Administrația Prezidențială.