Rovana Plumb: PSD nu are nimic de explicat legat de votul SIE. Maniera de nominalizare amintește de Băsescu

Publicat: 01 07. 2015, 17:30

„Considerăm că Partidul Social Democrat nu are nimic de explicat în legătură cu votul pentru șefia SIE. Ne-am respectat decizia. Partidul Social Democrat este coerent și consecvent în acțiunile politice”, a spus liderul social-democrat.

Plumb a adăugat că de explicat au cei care l-au propus și care s-au bucurat pentru alegerea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

„Domnul președinte Klaus Iohannis a făcut ieri… sau acum câteva zile propunerea de o manieră care ne aduce aminte de fostul președinte, iar noul PDL, în frunte cu Alina Gheorghiu, s-a bucurat ieri ca atunci când era votat Emil Boc. Le urez succes în a explica cetățenilor cum asta este o altfel de politică diferită de cea a fostului președinte”, a afirmat Rovana Plumb.

Plumb a dat asigurări că pe temele de guvernare coaliția politică funcționează foarte bine.

„Colaborarea în coalița la guvernare merge foarte bine pe temele de guvernare, pe temele de interes ale cetățenilor: locuri de muncă, politici fiscale, pensii, salarii, scăderea prețului la medicamente și dirijarea bunăstării creșterii economice către cetățeni”, a mai spus Plumb.

Întrebată dacă președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ar putea fi sancționat ca urmare a rezultatului votului pentru șefia SIE, Pumb a afirmat că nu s-a discutat și nu a auzit astfel de comentarii în partid.

Plenul reunit al Parlamentului l-a votat mați, cu 278 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE).

La vot au fost prezenți 289 de parlamentari, din care și-au exercitat votul 284 de membri ai Legislativului. După anunțarea votului, Ungureanu a depus jurământul în fața Parlamentului, în calitate de director al Serviciului de Informații Externe.

Parlamentarii PSD nu au intrat în plen.