Rușanu: Deplasările externe ale senatorilor în actuala sesiune au fost anulate din lipsă de bani

Publicat: 29 10. 2012, 15:29
Actualizat: 28 09. 2018, 23:10

Toate deplasările externe ale senatorilor în actuala sesiune legislativă au fost anulate din cauza condițiilor obiective, nemaiexistând bani disponibili pentru această categorie de cheltuieli, a declarat, luni, vicepreședintele Dan Radu Rușanu (PNL).

Întrebat dacă cea mai recentă rectificare bugetară pune în dificultate activitatea Senatului, el a răspuns negativ. „Rectificarea bugetară de sâmbătă nu ne pune în nicio dificultate. S-au alocat bani pentru alte domenii, ceea ce este un lucru foarte bun”, a ținut să precizeze liberalul.

Atenționat că, prin ultima rectificare bugetară au fost luate 198 de mii de lei din bugetul Senatului, Dan Radu Rușanu s-a arătat nedumerit.

„De la Senat? Senatul, ca și Camera Deputaților și ceilalți ordonatori principali de credite, o parte din acești bani au mers în domeniile prioritare din economie. Aceasta este o parte foarte mică, pentru că partea importantă, alocată prin rectificarea bugetară se datorează mai bune colectări exercitată în ultimele luni de către Guvernul Victor Ponta”, a susținut liberalul.

Întrebat dacă Senatul are bani necesari pentru încălzire și alte cheltuieli de întreținere, senatorul a răspuns: „Acelea sunt cheltuieli administrative și au rămas în continuare la începutul anului”.