Scandalul amenințărilor cu moartea Ponta – Anastase. Liderul PSD: „Nici eu nu am crezut că Băsescu o să ne tragă în țeapă”

Publicat: 29 04. 2012, 16:34
Actualizat: 29 04. 2012, 16:44

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că nu i-a amenințat cu moartea pe cei din PDL și că nici el nu a crezut că Traian Băsescu îi va trage în țeapă.

„Este o declarație politică. Nici eu, nici colegii mei nu am crezut vreun moment că domnul Băsescu chiar o să ne tragă în țeapă cum a spus în 2004 sau că ne-a ciuruit, domnul Băsescu fiind idolul la care se închină Anastase și Cotoi. Trebuie o inteligență și un minim bun simț ca să înțelegi lucrurile acestea”, a afirmat Victor Ponta la o zi după ce a spus că „nici dacă îi împuști nu este suficient”. El se referea la cei vinovați de încasarea ilegală a CAS pentru pensionari.

Roberta Anastase a declarat ieri că președintele PSD întrecut măsura.

„Victor Ponta și partidul au trecut într-o altă etapă: amenințarea cu asasinatul politic, cu moartea. Limita a fost depășită demult. Azi, Ponta, în lipsa unor soluții, amenință cu moartea politicienii, mâine, în lipsa voturilor, va amenința cu moartea românii care nu cred și nu pot să creadă în el. Am avertizat asupra derapajelor psihiatrice ale personajului, care devine din ce in ce mai periculos. Trebuie să există o reacție foarte dură”, a spus președinta Camerei Deputaților.