Ion Iliescu, pentru Gândul: „Unii îl împing din spate pe Ponta să devină premier acum, SUNT NECUGETAȚI. Ar fi un pas greșit”

Redactor:
Cristian Andrei
Ion Iliescu, pentru Gândul: „Unii îl împing din spate pe Ponta să devină premier acum, SUNT NECUGETAȚI. Ar fi un pas greșit”
Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru gândul că Victor Ponta ar greși dacă ar accepta funcția de premier, în cazul în care moțiunea de cenzură a USL este adoptată în Parlament.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru gândul, că Victor Ponta ar greși dacă ar accepta funcția de premier, în cazul în care moțiunea de cenzură a USL este adoptată în Parlament.

Iliescu îl sfătuiește pe liderul PSD, Victor Ponta, să nu accepte funcția de premier dacă aceasta îi este oferită de președintele Traian Băsescu.

„Nu sunt favorabil unei asemenea chestiuni, ca Victor Ponta să accepte o nominalizare la funcția de premier. S-ar impune un Guvern tranzitoriu pentru o perioadă scurtă, format din oameni independenți, cunoscuți, cu o anumită pregătire, care să se ocupe exclusiv de pregătirea alegerilor așa cum a fost în 91 cu guvernul Stolojan”, susține Iliescu.

El precizează că nu se poate vorbi de fugă de responsabilitate a USL în acest caz.

„De ce este frică de responsabilitate? Aud asemenea interpretări, este aberant. Sunt născociri, sunt diabolice. Asta e fuga de răspundere? Cred că USL trebuie să vină la putere după alegeri care să-i dea o poziție solidă în Parlament să poate să-și asume răspunderea înnoirii țării”, a subliniat președintele de onoare al PSD.

Afirmă că a remarcat în ultima perioadă că Victor Ponta este împins să accepte funcția de premier dacă moțiunea de cenzură a USL este adoptată în Parlament. Printre cei care au declarat că USL trebuie să „reclame funcția de premier” pentru Victor Ponta a fost liderul PNL, Crin Antonescu.

Văd că unii îl împing din spate pe Victor Ponta să facă acest pas. Eu cred că ar fi un pas greșit. Nu este nevoie de așa ceva. Nu vreau să judec pe nimeni, dar mi se par necugetate asemenea păreri„, a spus pentru gândul Ion Iliescu.

Președintele de onoare al PSD susține că nu se poate discuta acum despre suspendarea președintelui Băsescu, chiar dacă USL va obține majoritatea în Parlament, deoarece sunt alte urgențe: alegerile locale și parlamentare. Potrivit fostului președinte subiectul poate fi deschis după alegerile parlamentare.

Despre premierul Ungureanu, Ion Iliescu are o părere bună, dar crede că îi lipsește experiența politică.

Ungureanu este un om cu multe calități, cu pregătire solidă, cu deschideri intelectuale, dar asta nu-i suficient. Îi lipsește fără îndoială experiența politică pentru misiuni de mare responsabilitate și pentru perioade atât de dificile„, este descrierea făcută premierului de Ion Iliescu.

Inchide