Sebastian BURDUJA mărturisește că își dorește să vadă „multă Mare Neagră la Bucureşti”

Publicat: 12 04. 2024, 20:09

Ministrul Energiei Sebastian Burduja mărturisește că își dorește să vadă „multă Mare Neagră la Bucureşti”, cu referire la „realizările” de la Constanța. 

Prezent la Constanța, la evenimentul de lansare a candidaților pentru alegerile locale, președintele PNL București a subliniat că ce s-a putut la Constanța, „nu s-a putut la Primăria Capitalei”.

Dacă până nu de mulţi ani păcatele de pe Dâmboviţa erau la ordinea zilei la malul Mării Negre, acum recunosc că mi-aş dori văd mai multă Mare Neagră la Bucureşti. Pentru că mai mult din Marea Neagră la Bucureşti ar însemna să vedem realizări concrete. Ce s-a putut la Constanţa, din păcate, nu s-a putut la Primăria Generală din Bucureşti.

Ministrul Energiei a enumerat proiectele pe care actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, le-a depus la minister. Și aici a făcut comparația cu Bucureștiul.

Aveţi modernizarea reţelor de termoficare. Apelul e primul venit, primul servit. Constanţa a depus, Bucureştiul nici n-a pregătit. Vă felicit! Aveţi apel pentru parcuri fotovoltaice în Constanţa, în evaluare. Aţi făcut un lucru extraordinar, rezultatele se vor vedea în anii viitori, parteneriatul dintre Oil Terminal şi grupul Iulius, care înseamnă peste jumătate de miliard de investiţii şi care pur şi simplu va schimba faţa Constanţei şi va transforma oraşul într-o destinaţie pentru tot anul.

Modernizarea este cuvântul cheie pentru PNL, spune președintele nou ales al organizației București, care și-a înmcheiat discursul cu o istorisire despre Anghel Saligny.

Mandatul Partidul Național Liberal niciodată n-a fost altul: modernizarea României. Și pentru că am trecut pe podul Anghel Saligny venind spre dumneavoastră, un pod la care au lucrat și Ionel Brătianu și Vintilă Brătianu, îmi amintesc o replică celebră pe care Anghel Saligny a spus-o la inaugurarea podului. Era cel mai lung din Europa continentală și al treilea cel mai lung din lume la vremea respectivă. Au venit mari personalități din întreaga Europă și inginerul Saligny s-a pus sub pod când a trecut prima garnitură de tren. După ce a trecut, a spus atât: Știam eu că va ține. Un asemenea lider aveți și în filiala PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI: