Ședință PSD cu scandal la ușă / George Simion intră peste parlamentarii lui Ciolacu / „Fără comasate!”

Publicat: 31 01. 2024, 10:56
Actualizat: 31 01. 2024, 12:51

Zi maraton de ședințe la PSD și PNL. Conducerile celor două partide s-au reunit la Parlament pentru a discuta, printre altele, despre calendarul alegerilor. Tot astăzi au fost și tradiționalele ședințe ale grupurilor parlamentare, dinaintea sesiunii parlamentare, ce va începe la 1 februarie. 

Parlamentarii PSD s-au trezit cu un grup de colegi de la AUR, în frunte cu liderul George Simion, chiar în sala lor de ședințe, cu câteva minute înainte de începutul reuniunii. Simion a vrut să știe cum este posibil ca PSD și PNL să încalce Constituția prin devansarea alegerilor locale.

Pentru locale cu prezidențiale nu avem o decizie a Curții. Cine a mai pomenit undeva să votezi primarii și să-și preia mandatul după 3 luni? Însemnă că nu mai avem reguli, suntem un stat în disoluție, a spus Simion la ușa PSD.

Alfred Simonis, liderul parlamentarilor PSD, i-a invitat afară, cu promisiunea că va merge la grupul deputaților AUR, miercuri după-amiază, pentru a vorbi despre comasare.

Simion a stat la ușa PSD și a întâmpinat liderii, chiar și pe Marcel Ciolacu, pe care l-a condus înauntru. I-a înmânat șefului PSD copia buletinului său, care a apărut pe dark web.

După ce social-democrații au început întâlnirea, programată pentru ora 10.00, Simion s-a mutat la PNL, care avea reuniunea Biroului Politic Național, la ora 11.00.

Dacă la PSD au intrat fără probleme, PNL s-a pregătit și a așteptat grupul AUR cu forțe de securitate și ușa încuiată.

Să spună clar cine își asumă această comasare. Este  încălcare a regulilor jocului, dacă astăzi mă dezavantajează pe mine, poate mâne vor fi ei în situația noastră. CE este incertitudinea asta? Numai faptul că discută despre încălcarea Constituției este grav, a spus Simion, la ușa PNL.

Dacă nu liberalii au inițiat această idee, atunci au fost atrași într-o cursă, consideră Simion.

CITEȘTE ȘI:

„Recalcularea pensiilor se face la termenul stabilit” / Ciolacu îi cere lui Boloș o recomandare pentru scutirea de impozite a pensiilor sub 3.000 lei

Groapa de gunoi Mestecăniș și „interesele” lui Gheorghe Flutur. SCANDAL după decizia CJUE: „Bătălia nu s-a terminat, mergem până-n pânzele albe”