Senatoarea Cristiana Anghel, lovită în plenul Senatului de un steag făcut cadou de Ilie Năstase

Publicat: 14 03. 2016, 20:18

This browser does not support the video element.

„Nu m-a lovit. Chiar dacă mă lovea, nu conta pentru că intenția domnului Năstase a fost extraordinar de bună, mă bucur că mă apreciază și nici nu m-a supărat. (…) Eu am precum pisica nouă vieți, nu pățesc nimic, nu mizați pe faptul că aș păți ceva”, a declarat Anghel după ședința de plen.

La rândul său, Năstase a spus că i-a oferit steagul Cristianei Anghel pentru că „este un patriot”. „Nu știu, n-am vrut. Eu i l-am oferit pentru că ea e singura care merită steagul ăla (…) este un patriot”, a declarant Năstase, explicând că nu mai ia nimeni atitudine la fel ca Anghel.

Incidentul s-a produs după ce proiectul de lege inițiat de Cristiana Anghel, referitor la reintroducerea insultei și calomniei în Codul penal, a fost respins de plenul  Senatului.

Anghel a declarat, după ședința de plen, că va susține inițiativa la Camera Deputaților, unde va trece „precum acceleratul”. „E primă cameră, mă duc la Zgonea, la Camera Deputaților, să vezi ce-o să treacă acolo precum acceleratul, exact cum a trecut legea domnului cu defăimarea, că aia a putut să fie votată că era clar pe o chestie. Asta, când e vorba de orice om… „, a declarat Cristiana Anghel.

De asemenea, Anghel a mai spus și că va da în judecată un jurnalist, ca apoi să aibă posibilitatea să meargă la Curtea Constituțională, urmând ca CCR să ceară Parlamentului să pună în acord Codul penal cu deciziile sale. „Știți ce fac? Dau pe unul în judecată de la voi, da’ nu-l dau ca să-l dau, dau ca să pot să am posibilitatea să mă duc la Curtea Constituțională. (…) Curtea o să spună, bă sunteți tâmpiți, am două decizii în care spune că trebuie să puneți în acord cu Constituția. O să vin cu decizia Curții și o să fie obligați să facă lucrul acesta, cum au făcut-o și cu cele 30 de articole ale Codului Penal, declarate neconstituționale”, a mai spus Anghel.