Senatorii resping modificarea legii antifumat. Inițiator:„Niște frustrați”

Publicat: 27 09. 2016, 14:23

Raportul de respingere a fost votat de toți membrii Comisiei de Sănătate. Potrivit proiectului de lege, prin spațiu public închis se înțelege „orice spațiu accesbil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Propunerea prevedea și faptul că fumătorii se pot constitui în asociații și cluburi de fumători, care pot amenaja spații destinate exclusiv fumatului și activităților associate fumatului.

Proiectul urmează să fie votat în plenul Senatului, în calitate de primă camera sesizată.

Cristiana Anghel: „Eu m-am săturat de niște doamne frustrate de viață”

Senatoarea Cristiana Anghel i-a caracterizat pe cei care se opun proiectului de lege pentru redefinirea spațiului închis unde este interzis fumatul drept „niște frustrați”, afirmând că interzicerea fumatului are efecte adverse.

„Eu m-am săturat de niște doamne frustrate de viață – au prea mulți bani și au înnebunit, nimeni nu le-a întrebat cum au făcut banii – care cred că poți să interzici la modul acesta fumatul. Sunt studii care spun foarte clar: în baruri nu se mai fumează, în schimb se consumă etnobotanice la greu, ori alea fac mult mai mult rău”, a declarat Cristiana Anghel, inițiatoare a proiectului de lege antifumat.