Sorin Frunzăverde pentru Gândul: „Proiectul lui MRU și al PDL de unificare a dreptei nu este fezabil, ei nu reprezintă dreapta”

Publicat: 06 09. 2012, 13:07
Actualizat: 04 08. 2014, 04:45

Întrebat ce crede despre proiectul de unificare a dreptei ințiat de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu împreună cu PDL, fostul prim-vicepreședinte al PDL, Sorin Frunzăverde, a răspuns că „proiectul lui MRU împreună cu PDL este nefezabil pentru că ei nu reprezintă dreapta, ci doar PNL reprezintă dreapta.”

Cu toate acestea, Frunzăverde a precizat că nu îi exclude pe aceștia dintr-o „posibilă ecuație de unificare a dreptei”, dar că o asemenea construcție „nu poate fi asumată decât de PNL”.

Sorin Frunzăverde a spus că mulți din PDL, dar și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu nu sunt de dreapta, deoarece „îi cunoaște”.

„Unii care se revendică a fi astăzi de dreapta în România, în 2005, când eu am început demersul de a duce PD la vremea respectivă din Internaționala Socialistă în Partidul Popular European erau mari fani ai social-democrației. La vremea respectivă nu știu ce gândea politic domnul Mihai Răzvan Ungureanu, dar oricum nu l-am simțit apropiat în demersul de construire a unui partid popular, a unui partid de dreapta în România. Nici mulți dintre cei care clamează astăzi apartenența la curentul popular nu erau la vremea respectivă foarte bucuroși”, a declarat pentru gândul actualul vicepreședinte al PNL, Sorin Frunzăverde.