Sorin Grindeanu nu exclude o alianță a PSD cu ALDE, ProRomânia sau PPUSL, în contextul alegerilor parlamentare

Publicat: 10 09. 2020, 14:43
Sorin Grindeanu: nu exclude o alianță la alegerile parlamentare cu ALDE, ProRomânia sau PPUSL

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu nu exclude posibilitatea unei alianțe pentru alegerile parlamentare cu partide precum ALDE, ProRomânia sau PPUSL.

Partidul Social Democarat nu a luat o decizie referitoare la posibile alianţe în contextul alegerilor parlamentare, deși a avut astăzi Comitetul Politic Naţional, hotărârea fiind amânată pentru luni. Totuși, fostul premier Grindeanu spune că nu este exclusă o alinață între PSD partide precum ALDE, ProRomânia sau PPUSL.

„Al treilea subiect dezbătut astăzi a fost cel legat de posibile alianţe. Decizia politică a fost amânată pe luni când vom relua şedinţa Consiliului Politic Naţional”, spune Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: „Există partide cu care PSD a mai avut alianţe în trecut, fie că e vorba ALDE sau PPUSL”

„Există partide cu care PSD a mai avut alianţe în trecut, fie că e vorba ALDE sau PPUSL. Sunt discuţii. Decizia se va lua luni. Nu este exclusă cu niciunul cu Pro România, cu ALDE cu PPUSL”, precizează fostul premier.

Liderii social-democrați s-au reunit joi în ședința Comitetului Politic Naţional al partidului.

Grindeanu: 26% din școli nu au conexiune de internet fix, iar cel mobil nu suplinește

De asemenea, Grindeanu a vorbit și despre conexiunea la internet din școli.

Aproximativ 26% din școli nu au conexiune de internet fix. Internetul mobil nu suplinește, ca și capacitate partea de internet fix, spune prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, care este și șeful ANCOM. „Soluția tehnică potrivită e internet fix”, precizează el.

„În acest moment aproximativ 26% din școli nu au conexiune de internet fix. Internetul mobil nu suplinește, ca și capacitate partea de internet fix. 26% din școli. Dacă e să dau un singur exemplu – nu s-a făcut măcat un test dacă se poate face tot ce au propus ei. Mie mi se pare iresponsabil cum lucrează guvernul, chiar dacă părinții dau dovadă de responsabilitate și-și trimit copiii la școală”, spune Sorin Grindeanu.

El reamintește că 98% din populație are acoperire pe mobil, doar că rețelele 2G, 3G, chiar 4G nu pot să satisfacă traficul pe care-l presupune un scenariu de acest tip.

„Soluția tehnică potrivită e internet fix. Am avut săptămânile trecute o discuție cu operatorii și reprezentanții guvernului. Lucrurile pe partea de instalare și infrastructură fixă nu pot merge cu o viteză foarte mare. Școala online a început de mult. Nu i-a luat pe nepregătite, ca zăpada. Lucrări înseamnă fibră optică. Nu e de ajuns ca internetul să fie doar la școală, ci și la cei care primesc, acasă. Acest sistem nu e foarte simplu”, adaugă Grindeanu.

El a mai spus că își va trimite copiii la școală.

„Luni e o zi mai specială, dar ni s-au transmis acum câteva zile regulile de început, cu jumătate acasă, jumătate la școală, cu ore care încep la 8 și se termină la 10.35. Asta înseamnă un alt set de probleme, adică părinții sau bunicii, cine merge la muncă, vor trebui să își adapteze progrmaul zilnic în funcție de ce program propun cei din sistemul educațional. Cred că nu au evaluat prea bine acest proces”, conchide liderul social-democrat.