Sorin Grindeanu: ”Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă/ Anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta”

Redactor:
Florentina Dinu
Sorin Grindeanu: ”Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă/ Anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta”
Sorin Grindeanu: nu exclude o alianță la alegerile parlamentare cu ALDE, ProRomânia sau PPUSL

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, spune că actualul Executiv s-a împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă, iar România va fi nevoită să semneze un acord de împrumut cu FMI la începutul anului viitor

Sorin Grindeanu acuză Guvernul că a cheltuit ”cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani”, de când a preluat guvernarea, împrumutandu-se cu aproximativ 120 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă 1.000 de euro pe secundă. Aceste cheltuieli vor cauza împrumuturi în următorii 20-30 de ani. De asemenea, Grindeanu precizează că, deși cheltuielile sunt mari, ”mediul privat nu a fost ajutat coerent, așa cum au făcut aproape toate țările UE”.

Sorin Grindeanu: ”Guvernul a cheltuit ”cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani. Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă”

”Văd câteva domenii pe care sunt convins că le-au gestionat prost şi pe care le vor gestiona prost în continuare. Sănătatea, Educaţia – începe un nou an şcolar, e un haos generalizat. (…) Apoi vine o criză economică. De la momentul în care au preluat guvernarea, s-au împrumutat cu aproximativ 120 miliarde lei, în 10 luni. Asta înseamnă cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani. Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Aţi văzut undeva explicaţii pentru modul în care se cheltuie acesti bani? Eu nu am văzut explicaţii privind modul în care se cheltuiesc aceşti bani. Acest guvern ne împrumută pe următorii 20 – 30 de ani. E o cădere economică de 5% în fiecare an. Aprox 1,3 milioane de români au trecut prin şomaj tehnic. Eu nu am văzut măsuri coerente care să ajute mediul privat aşa cum au făcut aproape toate ţările UE”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3, marţi seară.

Grindeanu spune că ultimul acord cu FMI a fost încheiat de guvernarea Ponta, însă următorul este previzibil să se realizeze la începutul anului viitor, deficitul bugetar fiind unul record. Fostul prim-ministru al României spune că un astfel de acord ”nu este un lucru rău”, însă implică anumite constrângeri. Unul dintre motivele depunerii moțiunii de cenzură era acesta.

Sorin Grindeanu: Dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta

„Dacă vor continua în acelaşi ritm, eu nu văd cum pot să ocolească acord cu FMI. Este convingerea mea. Cred că a fost închis ultimul acord pe vremea guvernului Ponta. Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Deficitul bugetar e record, am ajuns la 50 miliarde anul trecut.  Concluzia mea e că am convingerea că dacă vom merge pe aceeaşi linie, începutul lui 2021 va însemna acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar înseamnă constrângeri, mai puţină libertate asupra deciziilor. 99% că vom avea acord cu FMI, dacă se continuă pe această linie. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta, una din cauze, in păcate nu s-a reuşit ieri”, a declarat Grindeanu.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Obiceiuri și tradiții de Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciuni puternice de rostit azi
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
ULTIMA ORĂ! Noi restricții la întoarcerea în România. Ce MĂSURI a anunțat premierul Orban
Scandal post-alegeri fără precedent în Capitală. Încăperea cu materiale electorale, desigilată la cererea preşedintelui Biroului...
Dominic Fritz: Circul doar cu bicicleta. Am carnet, dar nu mi-am luat mașină. Ce spune...
FOCAR de infectie in SPITALE! E CLAR! Revenim la starea de urgenta
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
Ce studii are CTP. Puțini știu că asta este, de fapt, meseria lui de bază
Prima demisie de la Primăria Capitalei! Cine e directorul care câștiga lunar 25.466 de lei...
Papagali de la ZOO, despărțiți pentru că înjurau prea mult: „Când un papagal îți spune...
Veste șoc în România: Celebrul artist S-A SINUCIS. Cum a fost găsit
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide