Sorin Grindeanu: ”Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă/ Anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta”

Sorin Grindeanu: ”Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă/ Anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta”
Sorin Grindeanu: nu exclude o alianță la alegerile parlamentare cu ALDE, ProRomânia sau PPUSL
Publicat: 01/09/2020, 23:55
Actualizat: 02/09/2020, 00:01

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, spune că actualul Executiv s-a împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă, iar România va fi nevoită să semneze un acord de împrumut cu FMI la începutul anului viitor

Sorin Grindeanu acuză Guvernul că a cheltuit ”cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani”, de când a preluat guvernarea, împrumutandu-se cu aproximativ 120 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă 1.000 de euro pe secundă. Aceste cheltuieli vor cauza împrumuturi în următorii 20-30 de ani. De asemenea, Grindeanu precizează că, deși cheltuielile sunt mari, ”mediul privat nu a fost ajutat coerent, așa cum au făcut aproape toate țările UE”.

Sorin Grindeanu: ”Guvernul a cheltuit ”cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani. Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă”

”Văd câteva domenii pe care sunt convins că le-au gestionat prost şi pe care le vor gestiona prost în continuare. Sănătatea, Educaţia – începe un nou an şcolar, e un haos generalizat. (…) Apoi vine o criză economică. De la momentul în care au preluat guvernarea, s-au împrumutat cu aproximativ 120 miliarde lei, în 10 luni. Asta înseamnă cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani. Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Aţi văzut undeva explicaţii pentru modul în care se cheltuie acesti bani? Eu nu am văzut explicaţii privind modul în care se cheltuiesc aceşti bani. Acest guvern ne împrumută pe următorii 20 – 30 de ani. E o cădere economică de 5% în fiecare an. Aprox 1,3 milioane de români au trecut prin şomaj tehnic. Eu nu am văzut măsuri coerente care să ajute mediul privat aşa cum au făcut aproape toate ţările UE”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3, marţi seară.

Grindeanu spune că ultimul acord cu FMI a fost încheiat de guvernarea Ponta, însă următorul este previzibil să se realizeze la începutul anului viitor, deficitul bugetar fiind unul record. Fostul prim-ministru al României spune că un astfel de acord ”nu este un lucru rău”, însă implică anumite constrângeri. Unul dintre motivele depunerii moțiunii de cenzură era acesta.

Sorin Grindeanu: Dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta

„Dacă vor continua în acelaşi ritm, eu nu văd cum pot să ocolească acord cu FMI. Este convingerea mea. Cred că a fost închis ultimul acord pe vremea guvernului Ponta. Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Deficitul bugetar e record, am ajuns la 50 miliarde anul trecut.  Concluzia mea e că am convingerea că dacă vom merge pe aceeaşi linie, începutul lui 2021 va însemna acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar înseamnă constrângeri, mai puţină libertate asupra deciziilor. 99% că vom avea acord cu FMI, dacă se continuă pe această linie. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost acesta, una din cauze, in păcate nu s-a reuşit ieri”, a declarat Grindeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer