Șova : „Băsescu poate demisiona chiar dacă e suspendat”

Publicat: 03 08. 2012, 18:15
Actualizat: 03 08. 2012, 19:21

Senatorul PSD Dan Șova a declarat, vineri, că președintele suspendat Traian Băsescu a mințit cu nonșalanță când a spus că nu poate demisiona întrucât este suspendat, el citând din consilierul prezidențial Ștefan Deaconu, care afirmă contrariul în cartea „Constituția comentată pe articole”.

Șova a spus că afirmația lui Traian Băsescu potrivit căreia nu poate demisiona întrucât este suspendat este una „șocantă” și a arătat că președintele suspendat nu demisionează pentru că dorește prelungirea crizei politice.

„Traian Băsescu minte cu nonșalanță. Citez din domnul Bogdan Deaconu, din «Constituția comentată pe articole», unde Deaconu spune: «Șe toată perioada desfășurării activității de suspendare și demitere a președintelui, el are posibilitatea de a demisiona, iar procedura ia sfârșit și în trei luni se organizează noi alegeri pentru funcția de președinte». Domnul Deaconu e un consilier bun, pe care Traian Băsescu l-a avut aproape patru ani”, a spus Șova.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a fost întrebat vineri dacă ia în calcul demisia sa din funcție, el răspunzând: „Din postura de suspendat, eu n-am cum demisiona”.