Stănescu îl acuză pe Pahonțu și confirmă declarațiile controversate ale șefului PSD: Mi-a transmis să colaborez, că Dragnea va fi executat, iar eu pot prelua PSD

Publicat: 31 01. 2018, 16:18
Actualizat: 31 01. 2018, 17:17

„Vă pot spune următorul lucru: a venit un prieten la mine din partea unui înalt funcționar al statului român, am înțeles că Pahonțu îl cheamă, și mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită – la 2 săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării – că e foarte bine să colaborez pentru că o să am protecție, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu și că eventual eu aș putea să preiau și partidul chiar”, a spus Stănescu.

El a arătat că i-a transmis lui Pahonțu, prin același prieten, că a greșit adresa.

„Am spus următorul lucru: te rog să-i spui că a greșit adresa total. Nu știu cine e Pahonțu, nu l-am văzut în viața mea. Niciodată nu m-am gândit să preiau partidul și nici nu mă gândesc. Nu cred că SPP e de vină, cred că oamenii sunt de vină și e impardonabil să se spună așa ceva, eram vicepremier, asta înseamnă un atentat grav la democrație”, a spus Stănescu.

El a arătat că acest prieten nu este fostul premier Mihai Tudose și că nu poate divulga identitatea acestuia.

Întrebat ce înseamnă „executat”, Stănescu a răspuns: „Ce înțelege toată lumea”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, luni, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de șeful SPP, Lucian Pahonțu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” și va ajunge președinte al social-democraților.