Stavarache: Tăriceanu e în afara PNL. Își rezolvă interese personale

Publicat: 26 02. 2014, 16:15
Actualizat: 20 05. 2015, 23:49

Vicepreședintele PNL, Romeo Stavarache, a declarat pentru gândul că acțiunile de astăzi ale fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, care a negociat cu premierul Ponta menținerea USL, sunt în afara Statutului PNL și împotriva deciziei Delegației Permanente. El l-a acuzat pe Tăriceanu că urmărește doar interesele personale și de aceea se află în afara PNL.

„Mi se pare o aberație ca un membru marcant al PNL să nu respecte o decizie, o hotărâre a Delegației Permanente, care a luat o hotărâre cu peste 90% din voturi, este o hotărâre care este foarte clară pentru PNL. Această acțiune a domnului Călin Popescu Tăriceanu este o acțiune a domniei sale, este în afara deciziei și Statutului PNL și orice persoană fizică poate să facă orice”, a spus pentru gândul Stavarache.

El a adăugat că această decizie nu reprezintă poziția conducerii PNL și că „ceea ce a întreprins domnul Tăriceanu pe lângă că este în afara Statutului nu ne reprezintă și nu ne face cinste”.

Primarul municipiului Bacău a adăugat că aceste negocieri purtate de Călin Popescu Tăriceanu sunt acțiuni ale sale ca „persoană fizică, dar nu reprezintă PNL”.

„Noi trebuia să ne așteptăm că PSD va face asemenea demersuri pe lângă anumiți membri pentru a-și asigura o anumită majoritate. Trebuie să ne obișnuim cu asemenea acțiuni ale PSD. Nu pleacă oameni din PNL, ci unii își rezolvă anumite interese personale”, a conchis vicepreședintele PNL, Romeo Stavarache, primarul Bacăului.

Delegația Permanentă a PNL a decis ieri seara cu 187 de voturi pentru și 6 împotriva ruperea USL și retragerea miniștrilor din Guvern.