• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

STENOGRAMELE discuțiilor de la Cotroceni în care Băsescu i-ar fi dat lui Ponta funcția de premier. Ce spun Antonescu și Constantin despre oferta prezidențială

Așa ceva nu se poate refuza, spune președintele...

Președintele Traian Băsescu a făcut publice, duminică seară, stenogramele discuțiilor de la Cotroceni, de după demisia lui Emil Boc, în care se arăta dispus să-i ofere liderului PSD, Victor Ponta, funcția de premier.

„Nu exclud posibilitatea ca domnul Victor Ponta să fie desemnat prim-ministru, dacă ar dori acest lucru – știu că este pregătit, are program – deci totul ține de cum reușim să formăm majoritatea. Știu și frământarea legată de demisia Președintelui României. Nu cred că este oportun ca într-un moment dificil să abandonezi mandatul, mai ales că suprapui lucrurile cu inexistența guvernului și greva parlamentară a USL-ului. Deci nu ar trebui blocate, după părerea mea, chiar toate instituțiile statului. Cam asta ar fi o primă…un prim răspuns la ce spuneați dumneavoastră. Opțiunea mea ar fi un guvern care să se formeze rapid”, a spus președintele, potrivit doumentelor puse la dispoziție.

CLICK PENTRU A MĂRI

Șeful statului a precizat, în intervenția sa de duminică seară de la B1, că Victor Ponta nu a dat un răspuns la oferta, despre care președintele spune că nu trebuia refuzată, și mai mult l-ar fi ajutat „în interes național” să-și facă guvernul. În locul liderului PSD a răspuns, a spus Băsescu, Crin Antonescu și Daniel Constantin.

„Eu v-am făcut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim-ministru”, a spus Băsescu, potrivit stenogramei, moment în care liderul PC, Daniel Constantin a răspuns: „Am înțeles, o notăm ca o propunere”.

CLICK PENTRU A MĂRI

Inchide