Tăriceanu face „nuntă” cu partidul lui Voiculescu

Publicat: 01 09. 2014, 18:36
Actualizat: 01 09. 2014, 19:49

Liberalii conduși de Călin Popescu Tăriceanu, sub sigla Partidului Liberal Reformator, vor fuziona, cel puțin în Parlament, cu membrii PC. Astfel, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, PRL și PC vor forma grupuri parlamentare comune, începând cu această sesiune.

Mai mult, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că, din informațiile sale, 20 de parlamentari vor urma să treacă la noul grup format de PRL și PC.

„Am o informare de 20 de treceri din neafiliați și din grupul parlamentar PNL către grupul liberal-conservator constituit între PC și PLR”, a declarat Zgonea, în timpul ședinței.

De altfel, și liderul de grup al PC, Bogdan Ciucă, a precizat că grupul din care face parte își va schimba denumirea în PC – PLR. Cele două partide au semnat și un proiect de colaborare.

„Este o continuare a activității a grupului conservator, completată cu experiența multor colegi, cu care am făcut campanie pentru USL cu ceva timp în urmă. Această colaborare este una extrem de utilă pentru proiectele pe care le-am avut, din perspectiva promisiunilor făcute electoratului și susținerea unor priorități legislative pe care am promis în campanie că le vom susține. Avem perspective de întărire, un grup capabil să susțină cu mai multă vigoare prioritățile legislative”, a anunțat Ciucă, într-o conferință de presă.