Tăriceanu își pune o întrebare: lohannis, care e condamnat, vorbește de integritate?

Publicat: 07 02. 2017, 13:18
Actualizat: 27 03. 2019, 05:35

„Nu pot să nu remarc – stau și mă întreb – ce era în capul președintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului? În momentul în care tu însuți ești condamnat pentru modul în care ai obținut niște case, ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului, pe care i-ai încasat necuvenit, nu se știe care ți-ai plătit impăozitele pentru meditații, poți să vii și să dai lecții Parlamentului sau altora? Mi se pare foarte, foarte nepotrivit. Cred că funcția de președinte presupune o anumită experiență politică, o anumită pregătire pe care, în mod evident, pare să nu o aibă”, a declararat Călin Popescu Tăriceanu.

El s-a declarat dezamăgit de discursul președintelui Iohannis.

„Sunt, practic, dezamăgit de discursul președintelui, pentru că m-am așteptat ca în acest moment de tensiune, în acest moment de criză politică, președintele, cu înțelepciunea de care ar trebui să dea dovadă toți liderii politici la care am făcut apel, ar trebui să găsească cașlea către dialog, de detensionare, pentru că e un interes care e mai presus de interesul partizan. Din discursul președintelui, dincolo de faptul că a arătat, ca de foarte multe ori, că vine la Parlament și vrea să dea lecții Parlamentului, nu numai lecții, ci să spună ce trebuie să facă, este inacceptabil. Nici nu a făcut acel discurs la care mă așteptam”, a menționat Tăriceanu.

În opinia președintelui Senatului, „luminițele din Piața Victoriei” nu reprezintă soluția pentru detensionarea situației.

„Faptul că, vorbind de luminițele din Piața Victoriei, nu reprezintă soluția pe care românii, probabil o așteaptă – de detensionare a acestei situații, eu cred că singura posibilitate pe care o avem și care i-am recomandat-o președintelui este cea de dialog. Am vorbit de faptul că eu voi iniția un dialog cu toate instituțiile care au relevanță în domeniul Justiției, pentru că Justiția nu este un câmp în care să se războiască anumite instituții de forță cu drepturile și libertățile cetățenilor. Noi lucrurile astea trebuie să le rezolvăm”, a conchis președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.