Tăriceanu, prins cu minciuna în cazul unui disident? | Andrei Ursu: o manevră politicianistă dezgustătoare/ Șeful ALDE: A fost o regretabilă eroare

Publicat: 12 04. 2019, 21:44

Andrei Ursu a anunțat, însă, că nu l-a cunoscut niciodată pe șeful Senatului. El a spus că aceasta este „o manevră politicianistă dezgustătoare”.

„Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu mi-a fost chiar student și subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era… se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă…”, a declarat Tăriceanu.

Într-un comunicat, Andrei Ursu a declarat că afirmația lui Tăriceanu nu este adevărată. „Înțeleg că domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Construcții. Eu nu am urmat această facultate, ci pe cea de Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București. La momentul uciderii tatălui meu de către Securitate, în închisoare, eu nu mai eram student de doi ani. Am terminat facultatea în anul 1983, deci nu avea cum să-mi fie teamă că acest lucru ar putea să aibă consecințe, pentru că ar fi urmat să-mi pregătesc examenul de diplomă. Deci, nu cred că mai e nevoie să menționez că aceste afirmații ale politicianului Călin Popescu Tăriceanu sunt în întregime false”, a spus Ursu.

După apariția comunicatului, Tăriceanu a spus că totul a fost o „regretabilă eroare”. „Era vorba de un alt student, un băiat înalt, subțirel și brunet care trăia și el o dramă oarecum similară”, a explicat Tăriceanu.