Tăriceanu: Unele majorări salariale nu sunt justificate. în învățământ ai patru luni de vacanță pe an

Publicat: 07 06. 2017, 20:10

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Craiova, că Legea salarizării unitare a trecut printr-un proces „super democratic, super transparent, super deschis”, dar că el consideră că unele majorări nu sunt justificate.

„Vorbim de o anvelopă salarială și, ați văzut, au fost discuții, negocieri, ca până la urmă și celelalte avantaje să se transforme tot în bani. Mă refer la tichetele de masă, la voucherele de vacanță, care nu erau incluse în ceea ce s-a discutat inițial. Au venit alte sporuri să se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri (marți – n.r.), le-a menționat. Am văzut, de exemplu, la educație, spor de solicitare neuropsihică. Iertați-mă, am lucrat și eu în învățământ, programul nu e de opt ore pe zi în învățământul preuniversitar. Dacă pui la cap toate vacanțele, ai patru luni de vacanță pe an. Patru luni de vacanță. Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE și-a exprimat speranța că după aprobarea legii în Parlament va avea loc și o creștere substanțială a calității serviciilor publice.

„Cred că legea salarizării este una foarte generoasă și cred că își atinge obiectivele. Sper ca pe lângă salariile bine plătite să avem și o creștere substanțială a calității serviciilor publice, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de învățământ. Acum pot și cetățenii, în mod logic și natural, să emită pretenții”, a mai declarat președintele Senatului.

Legea salarizării a primit, miercuri, vot final în Parlament.