Teoria lui Iordache despre protestele față de legile justiției. De ce crede PSD-istul că au ieșit oamenii în stradă

Publicat: 06 11. 2017, 15:34
Actualizat: 06 11. 2017, 17:03

„Din punctul meu de vedere, solicitările din Piață noi tocmai le-am transpus în lege. Ori există o foarte mare dezinformare, ori cei care protestează nu cunosc legile, pentru că cele două probleme invocate: cea cu numirea și revocarea procurorilor, noi am prevăzut ca președintele să fie cel care are ultima semnătură, iar în ceea ce privește Inspecția Judiciară – noi am prevăzut să fie instituție independentă. Deci, repet, dacă protestăm, hai să ne uităm și pe legi”, a susținut Iordache luni, la Palatul Parlamentului.

Câteva mii de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piața Victoriei din Capitală și au plecat apoi în marș către Palatul Parlamentului, aceștia manifestând și la sediul Ministerului Justiției față de modificările aduse proiectului legilor justiției.

Manifestanții au ținut un moment de reculegere în Piața Universității, în semn de respect față de victimele Revoluției, și au intonat imnul de mai multe ori, pe parcursul marșului. Ei au scandat „Justiție, nu corupție”, „PSD, ciuma roșie”, Nu vrem să fim o nație de hoți” sau „Jos Guvernul”.