Tomac: Discuțiile privitoare la viitorul Cabinet se vor purta împreună cu premierul desemnat

Publicat: 15 10. 2019, 07:52

„Am răspuns astăzi (luni – n.r.) invitației Președintelui Klaus Iohannis de a avea, la Palatul Cotroceni, o discuție pe marginea situației politice din țară. După analiza ultimelor evenimente, președintele ne-a informat că mâine (marți – n.r.) va face desemnarea prim-ministrului României. Am reiterat, cu această ocazie, prioritățile PMP în perspectiva susținerii noului guvern: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, necesitatea de a reduce numărul de parlamentari la 300 sau înființarea unui Minister pentru Relația cu R. Moldova”, a scris Eugen Tomac, luni seara, pe Facebook.

Acesta a subliniat că este nevoie cât mai repede un guvern în funcție, altfel criza politică va afecta instituțiile statului și după alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

„Discuțiile privitoare la viitorul cabinet de miniștri se vor purta împreună cu premierul desemnat. România are nevoie de un guvern în funcție cât mai curând! Altfel, criza politică va continua să afecteze instituțiile statului până după alegerile prezidențiale”, a conchis Tomac.

Klaus Iohannis mai are o rundă de consultări și marți, la Cotroceni, unde au fost invitați, pe rând, Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor. Șeful statului este așteptat ca ulterior să anunțe premierul desemnat.