Tomac și Steriu vor să candideze în București. PMP îl vrea pe Băsescu pe liste

Publicat: 11 09. 2016, 15:28
Actualizat: 29 03. 2019, 01:28

Cei doi președinți executivi ai PMP, Eugen Tomac și Valeriu Steriu, vor să candideze pe lista pe care PMP o va depune la București, pentru Camera Deputaților, aripa PMP invocând procentul obținut de Tomac la alegerilor locare din București (7.38%, în Sectorul 1), iar aripa UNPR structurile de partid bine rodate din județele în care PMP fie a obținut un scor slab, fie nu a avut candidați, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PMP.

PMP discută, de asemenea, și o posibilă candidatură a lui Robert Turcescu la Camera Deputaților.

Noul PMP speră, așa cum a făcut și la alegerile locale, că Traian Băsescu va intra în competiția electorală pentru a ridica scorul formațiunii, însă liderul PMP ezită să ia o decizie înainte de a vedea ce spun analizele sociologice, fiind astfel trenată și discuția privind candidații care vor deschide listele pe care PMP le va depune în București, au declarat surse din PMP pentru MEDIAFAX.

Liderul formațiunii, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Școala de Vară OTPMP că va candida la alegerile parlamentare dacă este în avantajul partidului și că se vor face analize sociologice pentru a stabili acest lucru.

PMP speră să obțină, în București, 4 mandate la Camera Deputaților și 2 la Senat, potrivit estimărilor din partid, au precizat sursele citate.

Pe listele pe care PMP le va depune la București, pentru că numărul mandatelor pe care speră să le obțină este redus, nu se vor regăsi personalități din societatea civilă.

Filialele PMP trebuie să transmită până pe 15 septembrie propunerile de candidați, urmând ca acestea să fie analizate, iar listele finale să fie validate de Traian Băsescu.

Președintele PMP, Traian Băsescu, le-a recomandat candidaților să aibă o meserie.

„Am făcut o recomandare și anume: președinții de organizații să recomande doritorilor să fie oameni care au o meserie. Când spun oameni care au o meserie nu mă refer la oameni care să aibă o diplomă, ci la oameni care să își fi practicat meseria și care să fie politicieni liberi. Atunci când nu ai practicat o meserie și te trezești proaspăt absolvent parlamentar nu vei face niciun rabat de la slugărnicia de a rămâne în politică cu orice preț. Cei care au o meserie vor face politică relaxați, pentru că vor ști că, dacă nu mai ies parlamentari la legislatura următoare, dacă sunt verticali în fața șefilor politici, au un refugiu în propria lor meserie”, a declarat Traian Băsescu la finalul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP, în care s-a agreat termenul impus filialelor privind transmiterea către centru a CV-urilor candidaților propuși.