Traian Băsescu dezvăluie cui îi va oferi votul în turul doi: Garantez că va avea votul meu / Iohannis a făcut o greșeală

Publicat: 14 11. 2019, 09:22

Deși nu este de acord cu strategia lui Klaus Iohannis de a evita confruntările directe cu Viorica Dăncilă, fostul lider de stat Traian Băsescu îi va oferi votul președintelui în exercițiu, scrie capital.ro.

„E nevoie să faci măcar una-două întâlniri în turul doi. Trebuia și în primul tur. Iohannis nu are practic adversar, dar pentru consolidarea imaginii dânsului de politician care e deasupra doamnei Dăncilă, îi prindea foarte bine o demonstrație publică. Dacă aș fi fost în locul lui Iohannis, făceam 10 dezbateri.

Explicația oficială, a PNL și a lui Iohannis, nu ține. Cu poporul te întâlnești mult mai bine la televizor. La o întâlnire directă te vezi cu maxim 2000 de oameni, televiziunea pătrunde la câteva milioane”, a declarat Băsescu marți seară, la B1 Tv.

„E o tehnică de prezervare a diferenței, dar ar putea să genereze o reținere a multor oameni să meargă la vot, pentru că orice român își dorește un președinte curajos, care se duce să-și înfrunte competitorul. Eu așa cred”, a mai declarat Băsescu.

„Garantez că președintele Iohannis are votul meu, dar acest refuz de a avea măcar o întâlnire cu Dăncilă nu e cea mai bună soluție”, a conchis acesta.