Traian Băsescu l-a făcut pe șeful SIE, Teodor Meleșcanu, Cavaler al Ordinului Steaua României

Publicat: 29 11. 2012, 18:07
Actualizat: 07 08. 2015, 13:50

PreședinteleTraian Băsescu a semnat astăzi un decret prin care îi acordă șefului Serviciului Român de Informații Externe, liberalul Teodor Meleșcanu, cea mai importantă decorație a statului, Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

Potrivit Președinției, propunerea de decorare a lui Teodor Meleșcanu nu a venit din partea unei instituții, ci direct de la șeful statului, „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul întregii cariere” a fostului lider PNL. Printre motive, sunt menționate contribuția lui Meleșcanu la „atingerea obiectivelor de politică externă”, „desfășurarea în condiții optime a reformării instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței naționale” și” sporirea capacității de reacție în cadrul comunității informative naționale și euroatlantice”.

Tot astăzi, președintele l-a avansat în grad pe șeful Poliției Române, Petru Tobă, iar acum două zile Gelu Oltean, șeful  Direcției de Protecție Internă a Ministerului de Interne, a fost trecut de la gradul de comisar-șef la chestor de poliție.