Traian Băsescu: Nominalizarea lui Vlase la SIE rezolvă trei mari dileme

Publicat: 15 06. 2018, 14:00
Actualizat: 25 03. 2019, 21:32

„Bună treabă, rea tocmeală ! Soluția cu Gabriel Vlase desemnat de Președintele Iohannis pentru șefia SIE a mulțumit pe toată lumea. Soluția rezolvă și cele trei mari dileme ale momentului, adică : o revocare, o suspendare și o condamnare. Toată lumea mulțumită. BUNĂ TREABĂ, REA TOCMEALĂ„, scrie fostul președinte Traian Băsescu, într-o postare pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat joi în funcția de director SIE pe Gabriel Vlase, transmite Administrația Prezidențială.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituția României, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase„, se arată în comunicatul transmis de Adminstrația Prezidențială.

Vlase este vicepreședinte al Camerei Deputaților, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale. A absolvit Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare, Colegiul Superior de Securitate Națională, Academia Națională de Informații și este doctor în științe militare și informații, Academia Națională de Informații.

Postul de director al SIE a fost vacant, după demisia de anul trecut a lui Mihai Ungureanu. La acest moment, SIE este condus interimar de generalul cu patru stele Silviu Predoiu, director adjunct și șef al operațiunilor Serviciului.