Traian Băsescu sare în apărarea Robertei Anastase și-l acuză pe Victor Ponta că „nu e matur”. Ponta îi răspunde: „El e un hoț bătrân, eu sunt un tânăr procuror”

Traian Băsescu sare în apărarea Robertei Anastase și-l acuză pe Victor Ponta că „nu e matur. Ponta îi răspunde: „El e un hoț bătrân, eu sunt un tânăr procuror
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 25/04/2012, 18:12

Președintele Traian Băsescu a precizat, ieri, într-un interviuacordat RRA, că nu dorește să se implice în disputa dintre putereși opoziție privind legea pensiilor, pe care a calificat-o drept „odiscuție mizerabilă”. Totuși, el a adăugat că este tentat s-ocreadă pe Roberta Anastase, care pretinde că pesediștii le-au cerutpedeliștilor 127 de miliarde de lei în schimbul votării legiipensiilor. Pe Victor Ponta, liderul PSD, l-a acuzat de imaturitatepolitică și de reflexe de procuror „care nu are nimic comun cudemocrația”.

Băsescu: „Totuși, Roberta Anastase aredreptate”

Deși a declarat că nu vrea să intervină în controversele dintreparlamentari pe tema legii pensiilor, șeful statului a ținut să-șiexprime solidaritatea față de președinta Camerei Deputaților,Roberta Anastase, căreia social-democrații i-au făcut plângerepenală pentru fraudă la vot: „Totuși, Roberta Anastase aredreptate, PSD a cerut bani ca să iasă din sală”. Băsescu a oferitși o motivație pentru opinia sa: „Care este, altfel, rostul PSD,care spune: noi apărăm pensionarii, dar, când să-i apere, aupărăsit sala? Au cerut bani, aș putea judeca”.

Victor Ponta, acuzat de reflexenedemocratice

În ceea ce-l privește pe liderul pesedist, Victor Ponta, care asusținut, marți, la Tribuna Parlamentului, că reprezentanții PSDvor părăsi plenul întrucât Traian Băsescu refuză să mediezeconflictul dintre grupurile parlamentare, președintele a precizatcă acesta dovedește că „nu e matur încă, e un copil cu care sejoacă unii: îi spun ‘fă aia, fă aia’ și el le face vesel. Ba chiarșeful statului a apreciat că pretenția lui Ponta ca președintele săfacă ordine în Parlament ar demonstra reflexe nedemocratice: „Astaarată reflexele unui procuror care nu are nimic comun cudemocrația”.

Președintele despre presă: 80% e mincinoasă

Nici față de presă, cu mare parte din care se află, de multăvreme, în conflict, Traian Băsescu nu a avut cuvinte de laudă, elapreciind că atmosfera tensionată din țară este întreținută în chipdenaturat de către aceasta, în timp ce realitatea ar arăta mult maioptimist: „În 80% din mass-media românească se transmite un singurmesaj: suntem într-o situație disperată, nu avem soluții,politicienii nu știu ce e de făcut, ceea ce este una din minciunilemajore pe care mass-media le propagă”.

Cum îi răspunde Victor Ponta președintelui

Referitor la acuzația adresată lui Victor Ponta că ar dovedireflexe ale unui procuror ce nu gândește democratic, liderulpesedist a declarat, pentru Gândul, că îi dă perfectă dreptate:”Președintele este, oarecum, disperat. Dacă tot m-a atacatpersonal, îi transmit președintelui că la toți hoții bătrâni le efrică de tinerii procurori. Deci, el fiind un hoț bătrân, eu sunt -are dreptate – un tânăr procuror. Și o să vadă că are, într-adevăr,de ce să se teamă”, i-a transmis Ponta președintelui.

Liderul PSD a explicat de ce, în opinia sa, „Băsescu s-a grăbitsă iasă astăzi la declarații”. „Și-a dat seama că Anastase e multprea slabă ca să țină bătălia asta și a ieșit imediat să osprijine. Aici e mai mult decât atât”. Președintele social-democratspune că Boc și Blaga sunt foarte supărați pe prestația RoberteiAnastase de la votul pe Legea pensiilor, supărare amplificată și dedeclarațiile acesteia de marți. „Anastase a dat în Boc și în Blaga.Ea spune, cu alte cuvinte, că Guvernul Boc dă bani la PSD. Tocmaidin acest motiv a ieșit Băsescu – ca s-o apere pe Anastase. Eu știucă și Boc, și Blaga erau foarte supărați pe ce a făcut Roberta șisusțineau că trebuie schimbată. Iar președintele și Anastase aucontraatacat. Până la urmă, e bătălia lor internă și, ca să nu batăla ochi, dau și în PSD, că așa se lovesc ei, cu manta, nu direct”susține Victor Ponta. El mai spune că declarațiile lui Băsescu dela RRA l-au convins că el se află în spatele Robertei Anastase.”Astăzi mi-am dat seama, clar, cine a pus-o pe Roberta să facă șichestia cu furatul votului, și scandalul cu miliardele. AltfelBăsescu n-ar fi ieșit la declarații”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă... O dispariție fulgerătoare
Rușii cutremură Europa! Vor lovi tot continentul. Nici România nu va scăpa
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii