Turcan admite că au fost liberali care l-au căutat pe Tăriceanu. Ce s-a discutat în conducerea PNL

Publicat: 16 12. 2016, 16:53
Actualizat: 16 12. 2016, 17:12

„O alianță cu PSD ar transforma ALDE într-o remorcă a PSD, ar distruge ideea ca ALDE să poată deveni un partid pe picioarele sale și ar dezamăgi oamenii care au crezut că ALDE reprezintă valori de dreapta. Mi-ar părea rău pentru români să urmeze o altă fraudă de încredere, pentru cei care au crezut că ALDE va promova în guvern valorile de dreapta. Alături de PSD, poți doar să fii condus de PSD”, a declarat, vineri, Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL.

În ceea ce privește declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu cu privire la faptul că i s-ar fi propus să preia șefia PNL, Turcan a negat cu vehemență.

„Așadar, PNL va continua pe calea coagulării forțelor de dreapta din România pentru a oferi o guvernare solidă, pe termen lung, care să aducă prosperitate și bunăstare cetățenilor acestei țări. Pentru a fi președinte al PNL trebuie să respecți PNL, să crezi în valorile liberale, să militezi pentru ele și să-i respecți pe cei care au militat pentru PNL. La nivelul conducerii PNL nu s-a discutat nicio secundă despre oferirea funcției de președinte al PNL pentru Tăriceanu. Au fost discuții informale din partea unor colegi, dar nu s-a urmărit oferirea funcției de președinte pentru Tăriceanu”, a spus Raluca Turcan.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că ALDE va merge către un Guvern de coaliție cu PSD și că respinge colaborarea cu dreapta, confirmând faptul că i s-a propus să preia conducerea PNL. Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a propus acest lucru, Tăriceanu a declarat că nu poate să răspundă la această întrebare, afirmând ulterior că a purtat o discuție cu Iohannis, pe care a confirmat-o și șeful statului, la scurt timp, catalogând-o drept una „informală, politică”, care nu a avut în vedere PNL.