Udrea, după achitarea lui Tăriceanu: A avut șansa să fie judecat de magistrați care nu sunt controlați de SRI

Publicat: 23 04. 2019, 07:42
Sursa foto: Mediafax - carcater ilustrativ

„Ma bucur pentru domnul Tariceanu, ca a fost achitat intr-un proces nedrept, unul dintre cele multe instrumentate de statul paralel impotriva adversarilor politici, sau oameni de afaceri, sau lideri de opinie, sau jurnalisti ori patroni de presa etc. Din fericire, a avut sansa sa ii fie judecat dosarul de un Complet format de unii dintre cei mai integri judecatori de la ICCJ si care nu sunt controlati de catre SRI. Eu nu am avut aceasta sansa, spre exemplu. Nu le dau numele, pentru ca nu vreau sa ii expun”, a scris, pe Facebook, Elena Udrea.

Fostul ministru cataloghează însă revolta lui Călin Popescu Tăriceanu, exprimată în intervențiile televizate, împotriva abuzurilor făcute de statul paralel, ca fiind una ipocrită, atâta timp cât discursul lui, foarte argumentat, corect și coerent altfel, nu a avut nicio urmare în anii de când „ne tot spune cât luptă dânsul pentru drepturi și libertăți”.

„Spre exemplu, cel mai elocvent, domnul Tariceanu nu a cerut un lucru elementar ministrului ALDE, Tudorel Toader. Sa faca dreptate celor condamnati de Completele de 5 constatate ilegale de CCR, care nu mai erau in termen sa depuna Contestatie la executare si, care inca sunt in puscarii si se uita cu speranta la domnul Tariceanu, al doilea om in stat, cand vorbeste de luni de zile despre ordonanta reparatorie, care nu a mai venit…Ba chiar i-a luat apararea si ne-a spus ca el considera ca Toader a facut mult pentru consolidarea statului de drept.🤔 Si altele pe care nu le amintesc acum, pentru ca nu e spatiu suficient. In concluzie, multe vorbe, putine fapte…ca de, e an electoral”, a conchis Udrea.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat, luni seară, pe Călin Popescu Tăriceanu, fiind menținută decizia din prima instanță. A existat o opinie separată, în sensul rejudecării cauzei.

În 2016, procurorii DNA Brașov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, dosarul având legătură cu declarațiile pe care acesta le-a dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa.