Udrea: E important să fi făcut ceva pentru țară. Iohannis, nu prea știm ce a făcut. Ponta, nimic

Publicat: 01 09. 2014, 21:30

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni seară, într-o conferință de presă susținută la Băile Felix, județul Bihor, că „este important ca cei care vor să devină președinte să poată spune ce a făcut fiecare pentru țară”, fiind de părere că acest criteriu „va departaja candidații și va da câștig de cauză în alegerile prezidențiale”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În cazul domnului Johannis trebuie să aflăm cine este dânsul, pentru că nu prea știm în ultimii zece ani ce a făcut, iar în cazul domnului Ponta prezentarea va fi scurtă: n-a făcut nimic pentru țară. Dacă e să discutăm despre ce a stricat, în România avem de la o mulțime de creșteri de taxe și impozite la măsurile prin care a reușit să crească șomajul. Deși a promis un milion de noi locuri de muncă, azi avem cu 80.000 de șomeri mai mult decât în 2012, înregistrați oficial.
De asemenea, ratarea obiectivului atragerii de fonduri europene, România pierde zeci de milioane de euro pentru că Guvernul a blocat absorbția de fonduri. Avem cu 27% mai multe firme care s-au închis în acest an, sub guvernarea Ponta, deci un bilanț al dezastrului”, a spus Elena Udrea.

Ea a afirmat că de scrutinul din noiembrie depinde dacă România se va „întoarce” în timp sau dacă va continua dezvoltarea începută în urmă cu zece ani.

„În funcție de rezultatul votului, România are opțiunea să se întoarcă în perioada 2000-2004, o Românie a urmașilor lui Adrian Năstase și Ion Iliescu sau are șansa să continue procesele de dezvoltare începute după această perioadă”, a spus președintele PMP.

Udrea a adăugat că PSD ar fi dorit devansarea alegerilor prezidențiale și o campanie scurtă, întrucât nu are ce să „prezinte” și de aceea vrea să câștige, „mințind, păcălind, înșelând, promițând”.

„Dacă era după cei de la PSD, alegerile ar fi avut loc acum, în septembrie, iar campania ar fi durat două zile, pentru că mijlocul prin care ei vor încerca să câștige votul nu este de a veni în mijlocul cetățenilor, de a sta în fața oamenilor și de a prezenta lucrurile pe care le-au făcut pentru ei, ci de a încerca să câștige votul mințind, păcălind, înșelând, promițând”, a mai spus Elena Udrea.