Udrea îl AMENINȚĂ pe Preda: Cei care atacă, după competiție, candidatul PDL la Capitală se plasează în afara organizației

Redactor:
Adrian Macarie
Udrea îl AMENINȚĂ pe Preda: Cei care atacă, după competiție, candidatul PDL la Capitală se plasează în afara organizației
Președintele PDL București, Elena Udrea, susține, pe blog, că cei care atacă și după încheierea competiției interne candidatul desemnat pentru Primăria Capitalei sabotează partidul și se plasează în afara organizației.

Președintele PDL București, Elena Udrea, susține, pe blog, că cei care atacă și după încheierea competiției interne candidatul desemnat pentru Primăria Capitalei sabotează partidul și se plasează în afara organizației.

„«Alianța PDL-UNPR la București reprezintă dovada cea mai clară că organizația condusă de Elena Udrea nu are soluții». Asta am auzit pe parcursul ultimelor două săptămâni. «Nesemnarea protocolului electoral dintre cele două partide reprezintă o dovadă clară că PDL București este în degringoladă». Asta am auzit aproape încontinuu ieri. Aceste două afirmații, deși de sens contrar, sunt folosite de aceiași oameni care se dovedesc excesiv de preocupați de ce se întâmplă în organizația pe care o conduc. E clar că, oricum aș face, nu este bine”, scrie Udrea.

Ea adaugă că aceiași oameni care prevestesc grozăvia de la PDL București sunt cei care în 2008, când partidul și-a desemnat candidatul pentru Primăria Generală cu câteva zile înaintea începerii campaniei electorale, nu au scos un cuvânt. „Pentru că, evident, nu eram și eu implicată. Sunt cei care uită să spună că în 2008 s-a pierdut Capitala, anul în care partidul a scos cel mai mare scor din istoria sa la nivel național. Care nu spun că eu am preluat organizația la 13%, două procente sub scorul de atunci al partidului la nivel național, și astăzi are 23%, 3% peste media națională, conform sondajelor”, se arată în postarea lui Udrea.

Liderul democrat-liberal menționează că le spune în primul rând acestora: „PDL București este cum nu se poate mai puternic, în contextul general dat”.

„Suntem una dintre cele mai bine organizate filiale din țară, una dintre cele mai active, atât comunicațional, cât și acțional, și vom obține cu siguranță peste media partidului la nivelul țării. Avem o ofertă clară și extrem de bună pentru bucureșteni, avem unii dintre cei mai buni candidați, suntem determinați și foarte încrezători în șansele noastre. Așa cum văd eu lucrurile, PDL poate recâștiga în acest an Capitala”, afirmă Udrea.

Fostul ministru afirmă că organizația poate câștiga Capitala „în ciuda tuturor piedicilor care i se pun”. „Iar aici mă refer, din păcate, și la cei care atacă și după încheierea competiției interne candidatul desemnat, sabotând astfel partidul și plasându-se în afara organizației. Nominalizarea lui Silviu Prigoană la Primăria Generală este rezultatul unor analize, sondaje și dezbateri interne. Este candidatul pe care bucureștenii îl plac cel mai mult, oricât s-ar minuna unii, și care a fost votat de 60% dintre cetățenii colegiului său in 2008. Silviu Prigoană este un om competent, onest, foarte hotărât, care știe ce vrea să facă și, poate mai important, un personaj foarte charismatic. O mai spun odată: în politică, votul decide și fiecare cetățean are un vot cu relevanță egală. Nu există electorat de categorii diferite din acest punct de vedere”, scrie Udrea.

În ceea ce privește protocolul cu UNPR, liderul PDL afirmă că organizația de București a PDL a fost inițiatorul acestui proiect și și-a ținut în permanență cuvântul dat. „Am pornit la drum cu ideea unei parități, dat fiind numărul egal de primari, câte doi, cu care venea fiecare formațiune. Plecarea lui Piedone din UNPR a schimbat acest calcul și strategia construită pe cei patru piloni. Am propus de aceea să mergem singuri pe liste și să avem candidați proprii la sectoare. Votul unanim în favoarea acestei soluții îmi întărește încrederea în scorul bun pe care îl vom obține în această vară. Este o dorință incredibilă a organizației de a arăta, în contextul național al dezertărilor de tot felul, că suntem puternici și putem câștiga Bucureștiul”, scrie Udrea.

Ea afirmă că PDL și UNPR nu s-au certat la București. „Rămânem parteneri și aici, așa cum vom rămâne și la guvernare, și ne propunem ca lucrurile să stea așa și după parlamentarele din noiembrie. Strategia decisă ieri împreună cu UNPR poate să ne ajute mai mult să avem, după alegeri, majorități împreună la Consiliul General și la consiliile de sector. Candidând separat, cele două partide vor obține mai multe voturi decât dacă ar fi mers împreună. E un calcul electoral simplu, pe care îl știu, de altfel, și cei din USL. Partidele separate iau mai mult decât împreună. Numai că la ei liantul este ura viscerală și maladivă pentru Președintele Băsescu. Închei prin a sublinia faptul că PDL București este cel mai important partid din Capitală, are candidați de succes și cele mai bune proiecte pentru bucureșteni. Le reamintesc tuturor că toate marile proiecte de infrastructură puse în aplicare în București au aparținut PDL și cei mai buni doi primari au fost tot de la noi: Traian Băsescu și Adriean Videanu. Lor li se va adăuga în curând Silviu Prigoană”, mai scrie Udrea.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, pe blog, că nu poate susține candidatura la București a lui Silviu Prigoană, menționând că PDL nu vrea să învețe din greșeli, și că s-ar putea ca formațiunea să învețe doar din înfrângeri.

„PDL București a ales între Silviu Prigoană și mine. Primul va fi candidat la Primăria Bucureștiului. Am luat notă de această decizie, dar nu pot susține candidatura celui care a cerut excluderea mea drept condiție a propriei sale participări. «Între timp, a uitat» – veți spune. Așa e. Nu e ceva nou: personajul e construit din răzgândiri. E un lux pe care nu ni-l permitem. Situația politică actuală e dezastruoasă, fiindcă până ieri toate opțiunile păreau să fie proiectate cu totul altfel. Am fost, de altfel, singurul care a spus că proiectul colaborării electorale cu UNPR e o eroare. Dar PDL nu vrea să învețe din greșeli. S-ar putea să învețe doar din înfrângeri”, scrie Preda.

PDL București l-a desemnat pe Silviu Prigoană candidat pentru Primăria Capitalei.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Anunțul Digi | RCS-RDS care ar interesa toți clienții. Reușita gigantului românesc la început de...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Inchide