Udrea: L-am sunat pe Băsescu să nu vină la Iași. Ne-a spus să nu mergem noi. Televiziunile au încercat să facă o nouă Revoluție în direct

Redactor:
Ioana Erdei
Udrea: L-am sunat pe Băsescu să nu vină la Iași. Ne-a spus să nu mergem noi. Televiziunile au încercat să facă o nouă Revoluție în direct
Ministrul Dezvoltării îi acuză, pe blogul său, pe Victor Ponta și pe Crin Antonescu că ar fi regizat corul de huiduieli la adresa președintelui Traian Băsescu de Ziua Unirii Mici. Nu omite nici televiziunile Realitatea și Antena 3 despre care spune că ar fi încercat să facă o nouă "revoluție în direct".

Ministrul Dezvoltării îi acuză, pe blogul său, pe Victor Pontași pe Crin Antonescu că ar fi regizat corul de huiduieli la adresapreședintelui Traian Băsescu de Ziua Unirii Mici. Nu omite niciteleviziunile Realitatea și Antena 3 despre care spune că ar fiîncercat să facă o nouă „revoluție în direct”.

De-a lungul vizitelor mele de lucru prin țară, amîntâlnit și în alte rânduri români nemulțumiți de măsurile pe careGuvernul le-a luat în ultimii doi ani. Chiar aici, pe blog, amîmpărtășit unele dintre discuțiile pe care le-am purtat cu aceștia,admițând că multe dintre reproșurile lor erau întemeiate. În toateaceste discuții, sentimentul pe care l-am avut a fost cel alautenticității. Ceea ce s-a întâmplat însă astăzi la Iași, cu uncor compact și bine delimitat de pensionari militari, pare maidegrabă un act cabotin. Nu o să mă feresc să o spun: am auzitlozinci politice specifice discursului din ultima perioada aldomnilor Ponta și Antonescu„, scrie Elena Udrea peblog.

Aceasta povestește că l-a sunat pe președintele Traian Băsescupentru a-l avertiza de ceea ce i se pune la cale. „Amajuns la Iași încă de ieri pentru a inaugura un proiect regionalfinanțat prin fonduri europene, iar seara am participat la galaelitelor ieșene. Am fost pe stradă, am întâlnit cetățeni cu care amstat de vorbă civilizat. Știam de câteva zile că PSD și PNL vor săorganizeze „mișcări de stradă” în timpul festivității de astăzi,dar am ales să vin. Ba chiar cu atât mai mult. Toata ziua de ieriam primit informații despre autobuzele care urmau sa aducă”protestatarii celor două partide” și chiar ne temeam de aparițiaviolențelor. Am decis să îl sunăm pe Președinte și să îi recomandămsă nu mai vină, mai ales că ieri, la ora 22.00, era încă laCotroceni. Nici nu a vrut să audă, dar ne-a recomamdat nouă să nuparticipăm! Nu spun că nemulțumirea unora dintre manifestanți nuera justificată. Din păcate însă, am avut de-a face cu un act demanipulare, în care niște politicieni care vorbesc despreinteresele României de o manieră ritoasă s-au transformat îninstigatori ai mulțimii.”

Apoi, ministrul țintește spre televiziunile mogulilor: „În totacest timp, Realitatea Tv și Antena3 au încercat să facă o nouămică „Revoluție în direct”. Culmea, chiar așa i-au și spus în vreodouă-trei rânduri.”

×
Încă o seară de proteste la Belgrad!

Mii de sârbi sunt din nou in fața Parlamentului pentru a protesta față de măsurile pe care autoritățile le iau împotriva răspândirii coronavirusului.

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide