Un celebru scriitor român, pe lista USR pentru Senat

Publicat: 21 10. 2016, 18:12
Actualizat: 21 10. 2016, 19:19

”M-am hotărât: candidez! Nu-mi vine nici mie a crede că am luat această decizie. Când a venit propunerea celor de la Pentru Iași, am fost luat prin surprindere, fiindcă știu că pentru a accede la asemenea poziții, de regulă, se prestează multă muncă în folosul partidului. Eu m-am trezit cu o echipă de oameni faini, care mi-au spus: ne place ce faci și ce se vede în urma ta, hai cu noi!”, a anunțat el pe Facebook.

Scriitorul a povestit că i-a luat mai puțin de 24 de ore să se hotărască pentru că a fost suficient să se gândească ”la câtă birocrație și obtuzitate” i-a fost dat să înghită în organizarea FILIT-ului (Festivalul internațional de Literatură și Traducere Iași, n.r.), la câte ”legi anapoda a întâlnit, la cum se risipesc banii în cultură din lipsa unor mecanisme fiabile sau a clientelismului politic”.

”Cred că lumea culturală poate funcționa mai bine și banii pot fi cheltuiți mai cu folos, iar din Parlament chiar poți influența în acest sens. Fiindcă m-am izbit eu însumi de o sumedenie de probleme care știu cum pot fi rezolvate, am răspuns pozitiv la provocarea Pentru Iași și voi candida din partea lor pe listele USR. Fiindcă mi-au plăcut oamenii, maniera lor profesionistă și relaxată în același timp de a face lucrurile, fiindcă pare un moment prielnic schimbărilor bune la nivel național, am acceptat să mă implic pentru a schimba. Dacă aș fi spus acum nu, mi-aș fi refuzat, în ochii mei, dreptul de a mai critica ceva vreodată. Știu că nici vouă nu vă vine a crede că am făcut una ca asta, dar țineți-mi pumnii!”, a concluzionat Dan Lungu.