Un europarlamentar PSD îndeamnă Comitetul Executiv Național PSD să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea

Publicat: 08 01. 2018, 08:15
Actualizat: 08 01. 2018, 20:32

„Comitetul Executiv Național de mâine, dacă ar fi reprezentativ și ar ascultă nemulțumirile și îngrijorările membrilor de partid, despre asta ar trebui să discute. Un CEX statutar și responsabil ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea și să organizeze de urgența Congres Extraordinar. Nu se va întampla însă. Totuși, chiar și așa, 2018 va fi anul în care ne vom despărți de Liviu Dragnea”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan, pe Facebook.

Cătălin Ivan a afirmat că ședința de CEX al PSD este un moment „foarte bun” de bilanț pentru primul an de guvernare.

„Dacă să fii în opoziție este relativ ușor, guvernarea oferă liderilor politici șansa să-și dovedească realele calitați sau, din contra, incompetență. În Cex-ul de mâine cred că ar trebui să se vorbească despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care și-a asumat această guvernare, care a fost susținut necondiționat de partid pentru a pune în aplicare ceea ce românii au votat în decembrie 2016”, a spus europarlamentarul.

Ivan a afirmat că anul 2017 a fost anul în care liderul PSD Liviu Dragnea a încercat să pună mâna pe puterea absolută în România, să scape de dosarele penale, să-și pună agoniseala din fapte evidente de corupție la adapost, să scape de orice urmă de opozitie din partid pentru a -și asigure libertatea, „indiferent de costuri”.

„(…) Anul 2017 a însemnat pentru partid o noua premieră negativă, dărâmarea propriului guvern, fără vreo explicație concreta, în urma unei evaluari fictive făcute de un fost pedist cu tablourile zidite în pereți”, a adăugat europarlamentarul, afirmând că PSD se pregătește acum pentru a-și dărâma al doilea Guvern.