Un fost judecător CCR anunță: Obiectul conflictului juridic între Guvern și Președinție este valid

Publicat: 12 09. 2019, 17:56

„Conflictul juridic a avut loc. Nu e ca la instanțele judecătorești. Curtea funcționează după alte reguli. Acea solicitare se va rezolva printr-o decizie. Este o cale de urmat și pentru acest conflict și pentru viitoare conflicte”, a declarat, joi, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, pentru Mediafax.

Curtea Constituțională a stabilit ca pe 18 septembrie, ora 10.00, părțile implicate în conflictul juridic între Guvern și Administrația Prezidențială să susțină punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dăncilă după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea miniștrilor interimari. Șeful Executivului a transmis, atunci, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare și demisia miniștrilor ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că respinge a treia remaniere cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că este „cras neconstitușională”, deoarece ALDE a ieșit de la guvernare.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul. De asemenea, șeful Executivului a declarat că trimite și noi propuneri de miniștri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educație, unde o propune Camelia Gavrilă și pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.