Un lider PSD îl contrazice pe Dragnea: Nu asistăm la o lovitură de stat, e un val de emoție

Publicat: 23 01. 2017, 13:50
Actualizat: 23 01. 2017, 16:03

Vicepreședintele PSD și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, arată că proiectele privind grațierea și modificarea Codului Penal „ar trebui prezentate cât mai pe larg și pe înțelesul tuturor” și îl contrazice pe Liviu Dragnea care a catalogat protestele drept un început de lovitură de stat.

„Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de față, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoție”, a spus Chirica la RFI. 

În plus, acesta crede că prezența președintelui Klaus Iohannis între manifestanți „nu a fost potrivită, pentru că nu putea aduce un element de discuție între să spunem tabere, dacă putem vorbi despre tabere, ci dimpotrivă, a incitat o parte dintre manifestanți, astfel încât pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reală a unei democrații”.

Vicepreședintele social-democraților a ținut să sublinieze că PSD nu plănuiește să organizeze niciun fel de contramanifestații și a accentuat faptul că problema modificării legii grațierii și a Codului Penal trebuie dezbătută pe înțelesul tuturor: „Eu cred că ar trebui să fie prezentate cât mai pe larg și pe înțelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discuții interminabile poate și care pot stimula opinia publică într-un sens negativ trebuie modificate în consecință. Trebuie făcută o analiză cât se poate de rațională, pentru că nu România a inventat legea amnistiei (…), trebuie văzut până unde, dacă este imperios necesar și dacă trebuie adoptată soluția aceasta sau una care să împace spiritele”.