Un nume greu pleacă din PSD: Lupta pentru reforma partidului a fost omorâtă încă din fașă

Publicat: 27 11. 2019, 16:30

„Stimați membrii și simpatizanți PSD, stimați colegi. Doresc să vă mulțumesc pe această cale fiecăruia dintre dumneavoastră în parte pentru încrederea învestită în mine și tot sprijinul acordat.Mă simț onorat și va sunt profund recunoscător. La fel ca mulți dintre dvs, și eu îmi doresc o reformă adevărată, reală și serioasă în PSD”.

„Din păcate «la vremuri noi, tot noi», iar REFORMA din PSD a început cu un «CEX paralel» și s-a încheiat cu un blitzkrieg pentru preluarea puterii în partid. La «CEX-ul paralel» s-au decis rezultatele «CEX-ului de ieri și al congresului de mâine»”.

„În viziunea mea și nu numai, «lupta» pentru reforma PSD-ului din interior a fost omorâtă încă din fașă. În aceste condiții, azi am decis să părăsesc Partidul Social Democrat, implicit să renunț și la calitatea de membru al acestuia”.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a preluat interimar șefia PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat din funcție, aproape de finalul unui CEx, marți, care a durat aproximativ șase ore. Ciolacu a avut întâlniri informale, luni, înaintea Comitetului Executiv al partidului de marți.

Pe 25 septembrie Ilan Laufer a informat-o pe Viorica Dăncilă că demisionează din funcția de consilier onorific deoarece nu a fost invitat, în această calitate, să însoțească premierul la vizita în Statele Unite. Laufer spune că șeful Executivului nu s-a întâlnit cu el, în calitate de președinte al PSD SUA.

Pe 2 aprilie, Ilan Laufer, social-democratul refuzat în luna noiembrie a anului trecut, de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Dezvoltării, a fost ales lider al PSD, organizația SUA, au anunțat, marți, într-un comunicat de presă reprezentanții PSD Diaspora.