Ungureanu: Mă gândesc serios cum am putea închega o cooperare politică cu PNL sub altă conducere

Publicat: 24 10. 2012, 22:50
Actualizat: 28 09. 2018, 08:32

Co-președintele ARD, Mihai Răzvan Ungureanu, afirmă că obiectivul ARD este de a atinge 30 la sută, pentru a forma alianțe pentru guvernare, Ungureanu spunând că se gândește „foarte serios” la modul în care ARD ar putea încheia o alianță cu un PNL fără Antonescu, Fenechiu și „alții aidoma”.

„Obiectivul nostru este ca ARD să ajungă la 30 de procente, capabilă fiind în acel moment să deschidă negocieri pentru formarea unei coaliții de guvernare și pentru susținerea unui guvern altul decât cel de azi”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, miercuri, într-o conferință de presă la Ploiești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cu cine sunt dispuși politicienii din ARD să încheie alianțe politice pentru a forma majoritatea după alegerile din 9 decembrie, Ungureanu a arătat că politica de alianțe nu a fost stabilită încă și că despre acest lucru se va discuta după campania electorală.

Fostul premier Ungureanu a spus că, la nivel local, în foarte multe dintre organizațiile alianței „există disponibilitate pentru alianțe în afara ARD”.

Întrebat cu cine și-ar dori să se alieze ARD, Ungureanu a răspuns că în acest moment singurul partid la care se gândește este PNL, dar nu cu actuala conducere.

„Mă gândesc foarte serios la felul în care am putea închega o cooperare politică cu Partidul Național Liberal. Mai departe, fantezia mea în momentul acesta nu merge”, a spus Ungureanu.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, „PNL ar trebui să fie legitim interesat de a-și ocupa locul în jumătatea de centru dreapta a spectrului politic românesc”, dar că nu crede că acest lucru este posibil „având în frunte actuala compoziție în care intră președintele Antonescu, domnul Fenechiu și alții aidoma”.

În acest context, Ungureanu a spus că PNL „are mulți militanți de valoare, oameni care cred neabătut în dreapta liberală și care încep să-și dea seama de enorma manipulare la care au fost supuși”.

Ungureanu a apreciat, de asemenea, că mișcările „așa-zis tactice din ultimele zile” ale PNL „camuflate sub expresia de pragmatică politică din ultimele zile arată „cât de mare e diferența între ce gândește conducerea Partidului Național Liberal că ar trebui făcut și ce gândesc unii dintre liberalii care au ocupat funcții importante în statul român că ar trebui făcut.