UNPR, decizie finală în privința alegerilor locale. Ce se întâmplă cu alianța cu PSD

Publicat: 30 01. 2016, 16:01
Actualizat: 12 10. 2016, 04:13

Gabriel Oprea a spus într-o conferință de presă că s-a întâlnit săptămâna trecută cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și că au stabilit împreună ca cele două partide să candideze separat la alegerile locale. Pentru parlamentare, însă, UNPR și PSD vor concura pe liste comune. Președintele progresiștilor a mai spus, însă, că nu este exclusă variantă unei alianțe la locale între partidul său și social-democrați, dacă organizațiile hotărăsc acest lucru. 

„Am stabilit că vom candida singuri fiecare. În județele în care se înțeleg, au libertatea să candideze împreună. Obiectivul strategic al UNPR la locale este de minimum zece la sută (…) În toamnă, vom avea liste comune cu PSD”, a explicat Oprea. 

Șeful UNPR a ținut să menționeze că partidul pe care îl conduce este unul care „asigură stabilitate economică și politică”, așa că ipoteza boicotării alegerilor iese din discuție, cu toate că rămâne ferm pe poziție în ce privește organizarea scrutinului local într-un singur tur.

Cu ocazia conferinței de presă susținute la finalul Comitetului Național Executiv, Gabriel Oprea a făcut public și numele candidatului UNPR la Primăria Brașov. Este vorba despre Ion Dumitru Dumitrescu, angajat al Direcției Generale a Finanțelor Publice Brașov.