USB merge singur la parlamentare: „Avem un program tehnocrat”

Publicat: 14 07. 2016, 17:12
Actualizat: 05 06. 2018, 17:08

„Suntem în contact cu tot ce a apărut nou. Ne-au scris cam 4000 de oameni oameni și grupuri. Sunt vreo 20 de oameni din USB/USR care se ocupă să aibă dialog cu toți acești oameni. Probabil că într-o lună de acum încolo să începem să anunțăm filialele care se constituie. Ținta noastră este să avem într-un termen rezonabil cel puțin o filială într-un județ”, a declarat Nicușor Dan joi în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai spus că la alegerile parlamentare va colabora „foarte probabil” cu Pentru lași, cu mișcarea din Codlea, candidatul independent de la Alba lulia și alți candidați din afara partidelor consacrate.

„Nu facem alianțe. Am spus de la început că nu facem alianțe și că mergem singuri la parlamentare. Probabil că nu vom face alianțe nici cu partidele noi, ci vom încerca să-i aducem împreună pentru că este pragul electoral foarte mare”, a precizat el.

Liderul USB a adăugat că există decizia de înscriere a USR pronunțată de Tribunal, dar că trebuie să fie transpusă în Registrul partidelor politice.

„Nu s-a contestat (înscrierea USR la Tribunal – n.r.). După aceea din punct de vedere formal o să facem o fuziune între USR și USB, pentru că altfel riscăm ca USB să fe desființat pentru că nu va avea candidați la alegerile parlamentare”, a explicat el.

Nicușor Dan a fost întrebat despre mesajul cu care se va prezenta USR în alegerile parlamentare, iar acesta a explicat că este vorba despre un program „tehnocrat” care se adresează oamenilor ce s-au săturat de actuală clasă politică și care va veni cu soluții concrete la problemele societății.

„Este un mesaj foarte apropiat de ce am transmis la alegerile locale din București. Este o întreagă categorie de oameni care s-au săturat de modul în care s-a făcut politică de către partidele vechi din România și sunt foarte multe lucruri de bun simț care circulă în societate și care așteaptă rezolvare – de la sistemul electoral cu pragul, cu alegerile în două tururi, numărul foarte mare de semnături și imposibilitatea de a avea partide locale până la transparență în tot ceea ce înseamnă administrație publică, de la prioritizare a investițiilor atât în ceea ce privește marile investiții – să le ierarhizăm în funcție de valoarea economică pe care ele o produc, nu avem șomaj în partea de vest și avem un mare șomaj în partea de est prin faptul că nu avem o autostradă care să ajungă în Moldova. (…) Deci pe scurt un program tehnocrat în care venim cu soluții la probleme pe care societatea le așteaptă de mult timp”, a detaliat el.