USL acuză PDL și ICR că duc o campanie de dezinformare și manipulare a Uniunii Europene despre situația din România

Publicat: 06 07. 2012, 11:33

Europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, i-a acuzat pe europarlamentarii PDL că duc o campanie de „manipulare și dezinformarea grosolană” despre ceea ce se întâmplă în România.

„Le cer colegilor din PDL să nu mai atace ordinea de drept, în special Monica Macovei. Este o campanie de dezinformare a opiniei internaționale și a Parlamentului European că în România asistăm la o lovitură de stat. România nu este o colonie a Bruxelles”, a spus europarlamentarul PNL.

Ea a spus că modificările aduse legii Curții Constituționale reprezintă doar „o revenire la normalitate”, după modificările „abuzive cu scopul de a securiza poziția de dictator a lui Traian Băsescu”.

Norica Nicolai a cerut Institutului Cultural Român să prezinte un raport cu bursierii instituției, deoarece mulți „sunt agenți plătiți din bani publici în folosul lui Traian Băsescu”.

Ea a acuzat corespondentul postului public de radio la Bruxelles, Carmen Vlădică, că a manipulat opinia internațională întrebând într-o conferință de presă „despre arestarea judecătorilor Curții Constituționale”.

„Tot ceea ce se întâmplă ca dezinformare publică face un mare deserviciu României. Să nu fim penalizați din cauza forțelor ostile României”, a spus Norica Nicolai.